Jõhvis muutub liikluskorraldus

Põhjarannik
Copy
Liikluskorralduse muutus peaks põhikooli valmimise järel tagama sujuvama liikluse.
Liikluskorralduse muutus peaks põhikooli valmimise järel tagama sujuvama liikluse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alates laupäevast muudetakse Jõhvi mikrorajoonis liikluskorraldust Hariduse tänava ühel lõigul, mis muutub ühesuunaliseks. Tegu on küll lühikese teejupiga, kuid see puudutab tulevikus paljusid, kui uus koolihoone valmis saab.

Puru teelt saab endiselt keerata spordihoone ja uue valmiva koolihoone juurde, ent sealt sama teed pidi tagasi sõita enam ei saa, vaid tuleb välja tulla mööda Kaare tänavat.

"Plaan see lõik ühesuunaliseks muuta oli juba ammu, aga suveperioodil, ning kuna põhikooli alles ehitatakse, oli liiklus väike ja autojuhid said hakkama," ütles Aivo Tamm Jõhvi vallavalitsuse majandustalitusest. Perepoe sissesõidu juurest on Hariduse tänav taas kahesuunaline.

Sügise saabudes on lapsed hakanud trennides käima ja täiskasvanudki suure osa kehakultuurist katuse alla kolinud ning liikluskoormus sellel kitsal teelõigul on oluliselt kasvanud. Rääkimata sellest ajast, kui valmib uus põhikool ning kohati lühikese aja jooksul tuleb sinna kümneid ja kümneid autosid. Siis tekitaks ümber pööramine ning sama teed pidi tagasi tulemine palju liiklusohtlikke olukordi ja ummikuid.

Aivo Tamm ütles, et muutes liikluskorda juba varem, antakse autojuhtidele aega uue korraga harjuda ning tagatakse sujuvam liiklus, kui uus koolihoone tööd alustab. Kellele aga Kaare tänava kaudu ringi sõitmine vastukarva, võivad kasutada staadioni otsas asuvat suurt parklat, sest ega paarsada lisasammu lastel konti murra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles