Virumaa koorid laulavad Jõhvis isadele ja isamaale

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kontserdil "Laulud ISAmaale" astub üles ka Iisaku segakoor.
Kontserdil "Laulud ISAmaale" astub üles ka Iisaku segakoor. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeval, 12. novembril kell 16 astuvad Jõhvi kontserdimaja lavale kümme koori Ida- ja Lääne-Virumaalt.

Virumaa koorimuusikapäev algab improvisatsioonikoolitusega, mille viib läbi Anne-Liis Poll, kes tegutseb nii improvisatsiooni kui ka klassikalise laulu õppejõuna Eesti muusika- ja teatriakadeemias ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemias.

Koolitusele järgneb ühislaulude proov ja kontsert "Laulud ISAmaale", mille kunstiline juht on Keio Soomelt.

Isadele ja isamaale laulavad Kirderanniku koor, Lehtse kammerkoor, Iisaku segakoor, kammerkoor Solare, Atsalama segakoor, meeskoor Kaevur, Narva noorte segakoor Vaimustus, Jõhvi põhikooli lastekoor, Narva poistekoor ja Alutaguse valla lastekoor.

Tegu on traditsioonilise maakonna koorimuusikapäevaga, mis on uues vormis ja millest võtab osa ligemale 240 lauljat.

"Otsustasime kutsuda ka Lääne-Virumaa koorid, et meid oleks laval natukene rohkem ja käiks koostöö kahe maakonna vahel," selgitas Eesti rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialist Ida-Virumaal Anne Uttendorf.

Koorimuusikapäev pidi toimuma veebruaris, aga lükkus koroona tõttu edasi ja sellest sai lõpuks isadepäevale pühendatud kontsert, kus kõik koorid saavad esitada oma valikul 2-3 laulu.

Anne Uttendorfi sõnul on alanud arutelud ka suvise Virumaa laulupeo üle, mis peaks toimuma 4. juunil Toilas. "Siis on põhirõhk laste- ja noortekooridel, sest 2023 on noorte laulu- ja tantsupeo aasta, aga kaasame kõrvale ka täiskasvanute koorid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles