Jõhvi tuleb maailmakuulus džässorkester

Põhjarannik
Copy
Džässorkester The World Famous Glenn Miller Orchestra Wil Saldeni juhatusel on maailmas üks kolmest, kellele on antud õigus seda nime kasutada.
Džässorkester The World Famous Glenn Miller Orchestra Wil Saldeni juhatusel on maailmas üks kolmest, kellele on antud õigus seda nime kasutada. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 22. novembril annab Jõhvi kontserdimajas kontserdi Glenn Milleri orkester.

Džässorkester The World Famous Glenn Miller Orchestra esineb Hollandi muusiku Wil Saldeni juhatusel uue kavaga. Orkester on maailmas üks kolmest, kellele on antud õigus seda nime kasutada, ja ainus, kes tohib tegutseda Ukrainas.

Glenn Milleri orkestri repertuaaris on palad bigbändide ajastu − legendaarse 1930.-50. aastate džässi väljapaistvatelt heliloojatelt. Wil Salden on džässi armunud ning on suutnud enda ümber koguda suurepärased muusikud eri riikidest, kes jagavad tema armastust.

Wil Salden ja tema muusikud pingutavad, et muuta tegelikkuseks Milleri maagilist valemit: "Iga solist ja muusika arranžeerija peab püüdma luua täiesti uue ja laitmatu, juba esimestest nootidest äratuntava helistiili."

Kontserdi tipphetkeks on kõige tuntum teos − filmist "Päikeselise oru serenaad" pärit "Kuupaiste serenaad", mis viib kuulaja Glenn Milleri unenäolisesse meeleollu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles