MEIE EUROOPA ⟩ Kodanikupäeval keskendusid noored Euroopa kodanikuks olemisele

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Demokraatiapäev Kohtla-Järve kultuurikeskuses.
Demokraatiapäev Kohtla-Järve kultuurikeskuses. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kodanikupäeval kogunesid kuue põhikooli õpilased Kohtla-Järve kultuurikeskusse demokraatiapäevale "Olla Euroopa kodanik", kus nad said mänguliselt rohkem teadmisi Euroopa Liidu kohta.

Koolinoored said osa võtta Euroopa Liidu teemalisest situatsioonimängust ja viktoriinist ning lahendada mitmesuguseid põnevaid ülesandeid.

"Üritusega paneme kokku mitu projekti: demokraatiapäeva, kodanikupäeva ja Euroopa päeva," selgitas Kohtla-Järve Ahtme põhikooli sotsiaalainete õpetaja Olga Mesilane.

Demokraatiapäevale eelnes üleskutse osaleda Euroopa päeva joonistuskonkursil − ligemale pooled seitsmekümnest joonistusest olid väljas ka Kohtla-Järve kultuurikeskuses. "Noored tegid veel venekeelseid videoid Euroopa Liidust. Neid saab vaadata Euroopa Komisjoni Eesti esinduse lehel," rääkis Olga Mesilane.

Demokraatiapäeva raames toimus ka infotund õpetajatele, kellele tutvustati Euroopa Komisjoni Eesti esinduse tegevust ja mitmesuguseid õppematerjale, mida saab Euroopa Liidu teemade tutvustamiseks kasutada.

Olga Mesilase sõnul sündisid projektid õpetajate ja mitme organisatsiooni koostöös, teiste seas Europe Directi Narva teabekeskuse abiga.

"Oleme Eestis ja Euroopa Liidus ainus infokeskus, mis töötab nii eesti kui ka vene keeles, et viia informatsiooni Euroopa Liidu kohta ka venekeelsete elanikeni," selgitas teabekeskuse juhataja Tatjana Zamorskaja. "Tänu koostööle koolidega saavad ka noored rohkem infot Euroopa Liidu ja selle kohta, kuidas Euroopa Komisjon töötab. Loodan, et meie koostöö kasvab ja areneb ning saame veel suuremaid üritusi korraldada."

Demokraatiapäeval osalesid Kiviõli vene põhikool, Jõhvi vene põhikool, Kohtla-Järve Kesklinna põhikool, Kohtla-Järve Ahtme põhikool, Kohtla-Järve Maleva põhikool ja Kohtla-Järve Tammiku põhikool.

Väljaande ilmumist rahastavad:

Foto: ED Narva, IVEK
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles