TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Missuguseid valimislubadusi ootate erakondadelt?

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Riigikogu valimised toimuvad 5. märtsil 2023.

Foto: Peeter Lilleväli

ANTS OTS, pensionär:

Minule kui pensionärile kõlavad meeldivalt sellised magusad lubadused, et pension tõuseb 1000 euroni. Kuid vaevalt sellesse tõsiselt suhtuda saab. Nii et võib öelda, et ma ei oota midagi. Kuid on olemas erakond, keda ma alati toetan.

Foto: Peeter Lilleväli

VALERI NEMTŠENKO, pensionär:

Kõige rohkem ootan seda, et poliitikud hakkaksid oma lubadusi täitma, kas või neid, mida varem antud. Kui aga rääkida tulevikust, siis Eestis on praegu üsna raske elada, esiplaanile tõusevad sotsiaalprobleemid. Tahaks, et täidetaks varasemaid lubadusi, mitte vabandades, et me justkui tahtsime, aga ei saanud, sest keegi teine ei toetanud.

Foto: Peeter Lilleväli

LJUBOV MÜÜRSEPP, meditsiinitöötaja:

Ütlen kõigi emade poolt: äärmiselt vajalik oleks pikendada emapalka laste kaheaastaseks saamiseni. Olen kolm last üles kasvatanud ja tean, kui raske on, kui pole võimalik tööle minna, sest väike laps on tihti haige ning ei saa lasteaias käia. 15 aastat tagasi käisin need raskused läbi, kuid siiani pole midagi muutunud.

Foto: Peeter Lilleväli

DMITRI PROŠUTA, tööstusjuht:

Ei oota midagi. Elu näitab, et kõik käib stsenaariumi järgi. Probleemid on kõigile teada. Mind puudutavad rohkem majandusküsimused, näiteks autokütuse ja energiakandjate katastroofiline hinnatõus. Missugune partei eesotsas ka poleks, selles vallas ei muutu midagi. Igasuguste selgituste kuulamine pole mulle huvitav ning seetõttu pole valimistelt midagi oodata.

Foto: Peeter Lilleväli

ENE RAUDAR, ürituste korraldaja:

Veel pole lubadusi, sest kõik erakonnad ei ole oma valimisprogramme avalikustanud. Midagi erilist ei oota, aga ikkagi tutvun nendega põhjalikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles