30 AASTAT HOOVÕTTU ⟩ Narva saab lõpuks lahti punamõrtsukate Tiimanni ja Daumani tänavanimedest (1)

Põhjarannik
Copy
Tiimanni ja Daumani tänavanimedest lahtisaamiseks kulus Narvas 30 aastat.
Tiimanni ja Daumani tänavanimedest lahtisaamiseks kulus Narvas 30 aastat. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu tegi neljapäeva õhtul otsuse nimetada ümber punamõrtsukate Albert-August Tiimanni ja Ancis Daumani tänavad. Senise Daumani tänava nimeks saab "Kivilinna" ja Tiimanni tänava nimeks "Soldina".

"Tänase Narva volikogu otsusega sai lahenduse kolm aastakümmet kestnud vastasseis Narva volikogu ja Eesti ajalookäsitluse vahel. Loodan väga, et tulevikus on kõik need küsimused ja teemad, millega Narva Eesti ajakirjanduse uudiskünnise ületab, tulevikku, mitte minevikku suunatud ja räägivad linna kiirest arengust," ütles Narva linnapea Katri Raik.

Kuna Soldina tänav ja linna haldusterritooriumil asuva Soldino tee kohanimed on häälduslikult sarnased ning neid on keeruline eristada, siis eksitava sarnasuse vältimiseks tuleb liikluspinna kohanimi Soldino tee samuti ümber nimetada Suur-Soldina teeks.

Narva Linnavolikogu otsuse alusel korraldab Albert-August Tiimanni, Ancis Daumani ja Soldino tänava ümbernimetamise käigus majadel asuvate nimesiltide ja liiklusmärkidel täiendavate teadetetahvlite vahetust Narva linnavalitsus. Kinnistusraamatus vastavate katastriüksuste aadresside muutmisel muutuvad korteriühistute nimed automaatselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles