Valgamaa ärimees sai napilt Jõhvi uueks vallavanemaks (1)

Erik Gamzejev
Copy
Jüri Konradist sai neljapäeva õhtul Jõhvi kaheksas vallavanem viimase seitsme aasta jooksul.
Jüri Konradist sai neljapäeva õhtul Jõhvi kaheksas vallavanem viimase seitsme aasta jooksul. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik.

Jõhvi volikogu valis häältega 11:10 uueks vallavanemaks Lõuna-Eestist pärit meelelahutusärimehe Jüri Konradi, kelle Valga vallavolikogu tagandas tänavu veebruaris abivallavanema kohalt.

Konradiga konkureerinud reformierakondlasest endine Jõhvi abivallavanem Maris Toomel sai 10 häält. 

Konradi ettepanekul valis volikogu 11 poolthäälega abivallavanemateks endise Danske Panga Ida regiooni ärikliendihalduri  Toomas Naela ja Jõhvi raamatukogu direktori kohusetäitja Evelyn Danilovi, kes kuulub parajasti Isamaasse, kuid on olnud ka Rahva Ühtsuse Erakonna ja Reformierakonna liige. 

Kurioossel moel esitas keskerakondlasest Jüri Konradi vallavanema kandidaadiks volikogu liige Arthur Seppern, kelle Keskerakond heitis tänavu juunis ebaväärika käitumise pärast koos teise endise Jõhvi vallavolikogu esimehe Eduard Eastiga Keskerakonnast välja. Põhjuseks nende katse tagandada Jõhvi vallavanema ametist erakonnakaaslane Max Kaur.

Valgas majutusasutust, jõusaali ja ööklubi omav OÜ Mismar juhatuse liige, 52aastane Jüri Konrad valiti Jõhvi vallavanemaks kommunaalärimehe Nikolai Ossipenko valimisliidu Jõhvi - Meie Kodu ja keskfraktsiooni saadikute häältega. Keskfraktsiooni ei kuulu seejuures ühtegi Keskerakonna liiget: East ja Seppern heideti erakonnast välja, kinnisvaraärimees Allan Mänd, tuntud selgeltnägija Ilona Kaldre ja Jõhvi vene põhikooli direktor Irina Šulgina pole sinna kuulunud. 

Jüri Konrad, kes on varem olnud ka Rahvaliidu liige, kinnitas volikogu ees, et tema varasemad kokkupuuted Jõhviga on olnud napid. Ta väitis, et teda kutsus vallavanemaks kandideerima Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid. Konrad pidas oma esinemises vajalikuks anda esimese asjana mõista, et tänu Keskerakonna juhitavale valitsusele saab Jõhvi järgmise aasta riigieelarvest  1,5 miljonit eurot jalgpallihalli ehituseks. Algul arvestas selle rahaga Narva, kes jääb seekord sellest ilma. 

Jõhvi vallavanema ametipalk on 3600 eurot ja abivallavanemate ametipalk 3000 eurot. 

Jõhvis toimus eelmisel nädalal juba teine võimupööre sel aastal, kui Ossipenko valimisliit ja keskfraktsioon tagandasid häältega 11:10 võimult volikogu esimehe Niina Neglasoni ja vallavalitsuse eesotsas keskerakondlasest vallavanema Max Kauriga. Nood esindasid tänavu juunis võimule tulnud niinimetatud rosoljekoalitsiooni, kuhu kuulusid valimisliit Jõhvi Eest, Refoermierakond, Keskerakond ja valimisliidu Jõhvi esindaja Teet Enok. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles