Aina paremasse hoogu minev Aveli Uustalu tuli Eesti noortemeistriks

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18aastasel Illuka suusaneiul Aveli Uustalul on paljude noorteklassides saavutatud võitude kõrval nüüd olemas ka esimene Eesti meistritiitel vanuseklassis N20.
18aastasel Illuka suusaneiul Aveli Uustalul on paljude noorteklassides saavutatud võitude kõrval nüüd olemas ka esimene Eesti meistritiitel vanuseklassis N20. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aveli Uustalu hooaja teise poole hea vormi krooniks sai  Eesti meistritiitel ühistardist 10 km vabastiilis suusatamises vanuseklassis N20.

Kui detsembris lõpus võitis Uustalu Eesti meistrivõistlustel 15 km klassikasõidus pronksi, jäi ta meistriks tulnud Hanna-Brita Kaasikule alla enam kui kahe minutiga. Jaanuari alguses jäi Uustalu Eesti meistrivõistlustel 5 km vabastiilis sõidus esimesena napilt medalita. 

Laupäeval Haanjas sõidetud 10 km vabastiilis sõidus edestas Aveli Uustalu aga Kaasikut juba ise ligemale 8 sekundiga ja pälvis meistritiitli.

Aveli Uustalul on tänavuse talve teine pool olnud edukas.  Jaanuari keskel tuli ta Soomes Lahtis toimunud juunioride maailmameistrivõistlustel sprindis 31. kohale. Veebruaris võitis ta naiste arvestuses nii Tallinna kui Alutaguse maratoni.

Eesti noorte meistrivõistlustel tuli Alutaguse suusaklubile pühapäeval toimunud teatesõitudes kaks medalit. Vanuseklassis M16 võitis 3x5 km teatesõidus pronksi Ida-Viru noormeeste trio Mario Kivil, Stivert Pulk ja Deniss Rudchenko. Samaga said vanuseklassis  M18/M20  hakkama Kaspar Krauvärk ning kaksikvennad Danny-Rocco ja Allain-Marco Anton.

Laupäeval sõidetud ühisstardist sõitudest oli Alutaguse suusaklubist meistrivõistluste medalivõidule lähedal Herta Rajas, kes sai N14 klassis 3 km sõidus neljanda koha. Pronksist jäi seekord puudu vähem kui kaks sekundit.  M16 klassis sai Stivert Pulk kaheksanda koha. M18 klassis oli Danny-Rocco Anton kuues ja tema kaksikvend Allain-Marco kaheksas. M20 noormeeste seas tuli Kaspar Krauvärk seitsmendaks.

Kahe nädala pärast peetakse reedest pühapäevani Pannjärvel Eesti täiskasvanute meistrivõistlused suusatamises, kus jagatakse medaleid kolmel alal: paarissprindis, teatesõidus ja pikkadel distantsidel - naiste 30 km ja meeste 50 km vabatehnikas. Kes starti tulevad, pole praegu veel teada.

Naiste pikal maal võiks teoreetiliselt tulla huvitav mõõduvõtmine tippspordist taandunud, kuid endiselt Eesti võistlustel esikohti koguva ja rahvusvahelistel maratonidel sel talvel mitmel korral poodiumile jõudnud 39aastase Tatjana Mannima ja sel aastal arengusammu edasi teinud 18aastase Aveli Uustalu vahel. Sellest sõidust võiks kujuneda sümboolne teatepulga üleandmine Eesti naiste suusatamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles