Leedulase, narvalase ja ameeriklase väravad tõid Transile hooaja esimese võidu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel talvel Narva Transiga liitunud ameeriklane Eric McWoods lõi oma esimeses kohtumises Eesti meistriliigas kohe ka värava.
Sel talvel Narva Transiga liitunud ameeriklane Eric McWoods lõi oma esimeses kohtumises Eesti meistriliigas kohe ka värava. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa parim jalgpallimeeskond Narva Trans sai hooaja esimese võidu, kui mängis 4:0 üle Tallinna Kalevi, mille presidendiks on praegune Eesti parim jalgpallur Ragnar Klavan.

Hooaja avamängus Kuressaarega tehtud 0:0 viigiga punkte kaotanud Trans oli avaminutitest peale täis tahtmist tõestada, et avavooru mäng oli juhuslik äpardus. Kogu kohtumist domineerinud narvalased said pealinnas toimunud mängus kindla edu juba esimesel poolajal, pakkudes skoori tegemisel jalgpallihuvilistele mitmeid iluväravaid.

Vaata Transi löödud väravaid ERRi portaalist

26. minutil harutas Tras Tallinna Kalevi kaitse osavalt lahti, kui mängiv treener Dmitri Prošin andis kaitsjate vahelt täpse söödu vasakule jooksu peale Joseph Salistele, kes lükkas palli tagasi keskel vabaks jooksnud Julius Kasparavicusele, kel polnud keeruline palli 6-7 meetrilt nurka lüüa.

Neli minutit hiljem sai leedulane kirja juba oma elu teise värava Eesti meistriliigas, kui keerutas trahvilöögist palli osavalt üle kaitsemüüri väravasse. Teisel poolajal tegi skoori ka vahetusest sekkunud Narva oma noormees Artjom Škinjov. Saanud söödu vastastelt trahvikastis palli ära võtnud Joseph Salistelt, muutis ta täpse löögiga  Narva eduseisu veelgi turvalisemaks.

75. minutil sai elu esimese värava Eesti liigas preemiaks  kogu kohtumise jooksul aktiivse tegutsemise eest ameeriklane Eric McWoods. Oma soolorünnaku krooniks keerutas ta trahvikasti nurgast väravasse sellise löögi, et Kalevi väravavaht isegi ei liigutanud. McWoodsi löök on meistriliiga märtsikuu kõige ilusama värava üks pretendente.

Transi peatreenerDmitrijs  Kalašnikovs ütles  jalgpalliportaalile Soccernet, et edu võti peitus sihiku paikasaamises, kuid mitte ainult. "Realiseerisime oma võimalused. Avamängu järel võisime emotsionaalselt mõelda, et saime Kuressaare vastu halva tulemuse, aga kui analüüsi tegime, mõistsime, et lõime kõige rohkem peale, teenisime kõige rohkem nurgalööke, lihtsalt väravani ei jõudnud. Levadia lõi Kalevi vastu peale kaks korda vähem ja sai ainult ühe nurgalöögi, aga lõi viis väravat," meenutas ta avavooru.

Soccernet valis Transi parimaks selles kohtunises kaks väravasöötu andnud ja teise väravani viinud karistuslöögi teeninud Joseph Saliste, kes paistis silma mängunälja ja võitlusvaimuga.

Esiliigas tegi teise hea mängu järjest sinna selleks aastaks tagasi tõusnud Kohtla-Järve JK Järve võideldes visalt mullu meistriliigas mänginud Pärnu Vaprusega. Kohtajärvelastel tuleb siiski kuurortlinnast naasta tühjade pihkudega, sest 0:1 valus kaotus tuli kohtumise neljandal lisaminutil penaltist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles