HITO võttis tugevama jõuga karika endale

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HITO karikavõitu andis suurima panuse Janek Veedla, kes tõi 18 punkti ja võttis 12 lauapalli.
HITO karikavõitu andis suurima panuse Janek Veedla, kes tõi 18 punkti ja võttis 12 lauapalli. Foto: Matti Kämärä

Karikakaitsja HITO alistas tänavuses finaalis Toila meeskonna küll kindlalt 65:53, kuid põnevust jagus viimase veerandi keskpaigani, sest alles siis pöörati mäng otsustavalt oma kasuks. 

HITO juhtis kohtumist avavilest peale. Poolaeg võideti 34:21. Kolmanda veerandi alguses tundus, et kohalik finaal kisub publikule, keda oli kogenud Jõhvi spordihalli rohkemgi kui HITO meistriliiga mängudele eelmisel hooajal,  täiesti igavaks. HITO eduseis kasvas koguni 17 punktile.

Kulp kulbi vastu

Siis hakkas Toila jõudsalt järele tulema ja viimaseks veerandiks kuivas HITO edu neljale punktile. Toila poolehoidjad kargasid tribüünil püsti ja lasid valla ühismöirge kolmanda veerandi viimastel sekunditel, kui nende mees Rasmus Luud suutis tagant kulbi peale panna viskele läinud HITO kõige nimekamale mängijale, sel hooajal meistriliigas Rakvere Tarva ridadesse kuuluvale Siim Laurile. Tõsi, neljandal veerandil vastas Laur Luuale samaga. "Jätsin meelde ja tegin tagasi," ütles Laur pärast mängu.

Neljanda veerandi alguses sai Toila korraks vahe 2 punktile ja neil oli ka viigistamisvõimalusega rünnak. Ent just siis keerasid HITO kogenumad mängijad Janek Veedla, Jarko Kool ja Siim Laur mängu käigu otsustavalt oma kasuks.

HITO peatreener Margo Tali tõdes, et oli närviline ja korvivaene mäng. "Meil oli natuke pikem pink ja selliste koosseisude puhul oli jõudude vahekord niisugune, kus pidime natuke paremad olema," ütles Tali.

Kuigi viimase veerandi eel oli HITO suure eduseisu maha mänginud, ei tekitanud see Tali sõnul meeskonnas ärevust.  "Ütlesin, et pole midagi hullu, teeme oma asjad rahulikult edasi. Päris lõpus, kui olime saanud 8-10punktise edu, oli tähtis, et ei tormataks mõtlematult. Saime lõppkokkuvõttes hakkama," ütles ta.

Palju praaki

Toila esindaja Peeter Söödi hinnangul oli tegu tüüpilise  finaalmänguga,  kus oli kõvasti rabistamist.  "Kõik tegid palju praaki, aga HITO natuke vähem ja seepärast nad võitsidki.  Oleksime ehk rohkem vastu saanud, kui meil poleks puudunud Jalmar-Joosep Saar ja Peep Belbaum. Nemad on meil oluline jõud. Nüüd võttis tugevam viimasel veerandil oma," tunnistas ta.

Siim Laur tunnustas Toila mängijaid, et nad hakkasid kõvasti vastu ja tegid karika võitmise raskeks.  "Alguses saime natuke ette, aga enamik mängust oli võrdne. Nad olid kogu aeg lähedal ja löögiulatuses," sõnas ta.

HITO suuremad punktitoojad olid Janek Veedla (18 punkti ja lisaks ka 12 lauapalli), Siim Laur ja Ülar Sala (mõlemad 14 punkti). Finaali parimaks mängijaks tunnistati mängujuht Jarko Kool, kes viskas ise 10 punkti, kuid andis koguni 7 resultatiivset söötu.

Toila suurim skooritegija oli Andrus Lehismets 19 punktiga. Lauavõitlust valitses HITO koguni nii suurelt kui 44:25. Kolmeseid loobiti ohtralt, kuid sissesaamisega oli raskusi mõlemal. Kahe meeskonna peale kokku tehti 39 kaugviset, millest sisse läks vaid 7.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles