Tartu tulevikumehed kütsid Jõhvile sauna

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid seitsmekesi reede õhtul mänginud HITO/Karjamaa meeskond vahetult pärast kodusaalis saadud hävingut Tartu noortele. ERIK GAMZEJEV
Vaid seitsmekesi reede õhtul mänginud HITO/Karjamaa meeskond vahetult pärast kodusaalis saadud hävingut Tartu noortele. ERIK GAMZEJEV Foto: 20181019_214318

16-17aastastest noormeestest koosnev Tartu Ülikooli/Kuremaa meeskond küttis reede õhtul Jõhvi spordihallis HITO/Karjamaale kõva sauna võites Eesti korvpalli teise liiga mängus 92:74.

"Ei mäletagi, millal meie poolt nii kehv mäng oleks olnud - midagi ei tulnud välja. Ei teagi, miks täna meie päev ei olnud. Pigem olime  meie täna lahjad, kui nemad kõvad," tõdes vahetult pärast lõpuvilet  eile HITO/Karjamaa mängiva treeneri rollis olnud ja eelmises kohtumises Narva vastu hiilanud Margo Tali. Tal endalgi oli vilets päev, sest tema 11st kaugviskest jõudis sihile vaid üks. HITO/Karjamaa suurim skooritegija oli 16 punktiga 18aastane Taniel Šapovalov.

Tali sõnade kinnituseks ei tohiks võidu saanud vastane sugugi teise liiga ida/lõuna alagrupis väga tugev meeskond olla, sest avaringis hävisid nad ise Võrule 34 punktiga.

Vaid seitse meest kohtumiseks kokku saanud HITO/Karjamaa suutis 12 mängijaga Jõhvi sõitnud Tartu tulevikumeestega enamvähem sammu pidada esimesel poolajal, mis kaotati 7 punktiga.

Tartu Ülikool/Rocki koosseisus neli korda Eesti meistriks tulnud ja Poola ning Kreeka profiliigades mänginud Tarmo Kikerpilli juhendamisel tegutsenud noored panid teisel poolajal kiirema käigu sisse ja käristasid eduseisu vahepeal ka üle 20 punkti.

"Esimene mäng oli meile kõva õppetund, kuidas üldse mängule tulla. Täna äratas kapten õigel ajal mehed üles - kambavaim oli hea. Võrul olid enamvähem samasugused mehed nagu Jõhvil, aga neid oli lihtsalt rohkem. Meil oli täna jõudu rohkem - 12 meest, saime kogu aeg vahetada. Ei saa salata, et ka mõned pallid kukkusid õnnega pooleks sisse. Vastas olid vanemad töölt tulnud mehed, neil oli keeruline seitsmekesi vastu hakata," rääkis Kikerpill lisades, et noorte poiste jaoks  on teise liiga kohtumised täiskasvanud meeste vastu väga kasulikud, et harjuda füüsilisema mänguga. "Kui kohtunik iga lööki vastu kätt ei vilista, mis siis ikka, poisid hoiavad suu kinni ja teevad oma asja. Seda trennis omavahel mängides ei õpi."

HITO/Karjamaal on kahest mängust üks võit. Nädala alguses startis tänavuse hooajaga võidukalt  Reinar Halliku korvpallikool/Expertline alistades Iisakus 78:72 Eesti Maaülikool/Ülenurme.  Iisaku meeskonna võitu panustas kõige enam punkte - 25, Artur Saariste. Narva on kirjas vaid üks kaotus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles