HITO tahab teha mullusest parema hooaja

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avamängus läheb HITO vastamisi olümpiavõitja Tiit Soku juhendatava Tallinna TTÜga. Üks meeskonna liidreid Siim Lauri tegi eelmise hooaja mängudes sama vastasega mitmeid efektseid korve, ent võitu kätte saada ei õnnestunud.
Avamängus läheb HITO vastamisi olümpiavõitja Tiit Soku juhendatava Tallinna TTÜga. Üks meeskonna liidreid Siim Lauri tegi eelmise hooaja mängudes sama vastasega mitmeid efektseid korve, ent võitu kätte saada ei õnnestunud. Foto: Matti Kämärä

Sel laupäeval meistriliiga hooaega alustanud HITO, kes jäi Tallinna TTÜ-le alla 75:98, tahab sel aastal mullusest rohkem võite koguda ja sel moel oma sobivust Eesti klubikorvpalli eliitseltskonda tõestada.

Eelmisel aastal sai HITO põhiturniiril 3  võitu  ja 29 kaotust ning jäi üleminekumängudel alla esiliiga parimale Kohilale. Ent viimane loobus meistriliigasse minekust ja korvpalliliidu eriotsusega jäi HITO tippseltskonda ka algavaks hooajaks.

Pole veel päris valmis

"Sel aastal tahame kindlasti saada rohkem võite kui eelmisel aastal ja kindlustada meistriliigasse jäämise sportlikul põhimõttel," sõnas HITO president Raul Rõõmus.

Ka peatreener Priit Sternhofi sõnul peaksid kõik mängijad olema motiveeritud endast kõike välja panema, juhul kui tahetakse edaspidigi meistriliigas mängida. "Arvata võib, et kolmandat korda meile mingi eriotsusega seda kohta ei anta. Peame oma mänguga näitama, et väärime seda," lausus Sternhof.

Peatreeneri hinnangul kujuneb aga hooaja algus HITO jaoks suure tõenäosusega raskeks, kuna ettevalmistusaeg on jäänud lühikeseks.  "Kõige teravamas hoos me veel pole. Kokkumängu seisukohast sobiks meile paremini, kui mängud algaksid oktoobri teises pooles nagu mullu," sõnas Sternhof.

Ta tõi näiteks, et HITOga liitunud 203 cm pikk ameeriklane Jeff Harper teeb esimese ühistrenni meeskonnaga alles reede õhtul ja juba laupäeval seisab ees esimene mäng Tallinna TTÜga.

"Me ei sea esialgu tema suhtes liiga suuri ootusi, sest ta vajab kindlasti sisseelamisaega ja HITO mänguga harjumist," ütles Sternhof.

Kuna HITO põhikoosseisust elavad ainult viis püsivalt Ida-Virumaal - ülejäänud õpivad või töötavad Tallinnas, Tartus ja Rakveres -, siis saab meeskond ühiseid trenne teha üksnes reedeti ja laupäeviti. Sedagi vaid juhul, kui neil päevil mänge pole.

Positiivne peaks aga olema Sternhofi arvates, et erinevalt eelmisest hooajast ei ole üle poole mängijatest hõivatud ka noorteklassi turniiridega ja põhikoosseis saab täielikult keskenduda vaid meistriliiga mängudele.

Et HITO senine mängujuht Sander Saare liitus Rakvere Tarvasega ja Aleksis Anijärv jätab hooaja vahele seljavigastuse tõttu, võib Sternhofi sõnul mõnevõrra muutuda ka mängupilt. "Ilmselt läheb meie mäng kiiremaks. Loodetavasti saame tänu Jeff Harperile korvialust tsooni tugevdada ning rünnakul mõned uued käigud juurde," sõnas ta.

Samas tõdes Sternhof, et võitude saamine Eesti meistriliigas ei ole sel aastal sugugi lihtsam kui mullu, sest kõik klubid on oma ridu leegionäridega varasemast veelgi rohkem tugevdanud.

Toetajate otsimine jätkub

Raul Rõõmuse sõnul ei ole tal õnnestunud veel leida nii palju toetajaid, et katta kogu hoooaja eelarve. "Aga olen arvestanud, et kui jääb puudu, siis tuleb oma taskust juurde maksta. Loodan, et poisid näitavad sel aasta siinsetele korvpallihuvilistel tublit mängu," sõnas ta.

Harperi esimesse nädalasse Ida-Virumaal mahtus ka üks seiklus veetorudega Rõõmusele kuuluvas Kohtla-Järve korteris, kuhu Ameerika korvpallur elama pandi. "Aurusaunas lõhkes üks voolik ja see tekitas korraliku uputuse ning ehmatas ka Jeffi," rääkis Rõõmus. "Kui meie kohale jõudsime, oli ta kõik oma asjad kõrgele tõstnud ja istus ise diivani seljatoel. Õnneks ei jõudnud vesi sinna tuppa, kus mul on hoiul korvpallisuveniirid."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles