HITO ei suutnud võiduarvet avada

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HITO pole veel head koosmängu leidnud, kuid iga kohtumisega on mängupilt läinud pisut paremaks.
HITO pole veel head koosmängu leidnud, kuid iga kohtumisega on mängupilt läinud pisut paremaks. Foto: Matti Kämärä

Korvpalliklubi HITO oli laupäeva õhtul kodusaalis lähedal hooaja esimesele võidule Eesti meistrisarjas, kui viimasel veerandil mindi Pärnu vastu juhtima, ent lõpuks tuli ikkagi kaotus 78:82. 

Seni võiduta püsiv HITO lootis võiduarve avada nädalavahetusel, kui kahel päeval järjest kohtuti Pärnu ja Raplaga - meeskondadega, keda eelmisel hooajal õnnestus korra võita ning kes sel hooajal asuvad turniiritabelis HITO läheduses.

Võiduhõngu oli tunda

Laupäevane kohtumine pakkuski publikule elamuse. Suurem osa mängust oli tasavägine ja kuigi Pärnul õnnestus kolmanda veerandi keskpaigas 12 punktiga ette saada, ei andnud HITO veel alla. Järgnes 22:7 vahespurt, mis viis neli minutit enne mängu lõppu Ida-Viru meeskonna kolme punktiga juhtima.

"Sel hetkel hakkas juba tunduma, et lõpuks tuleb võit ära," ütles selles mängus 16 punktiga HITO kõige resultatiivsem olnud Edvard Trumm. "Aga ei olnud kahjuks seekord sportlikku õnne. Vastased said sisse kaks hullu kolme punkti viset ja need saidki lõpuks määravaks. Kahju, sest poisid andsid selles mängus endast kõik."

HITOt tunnustas basket.ee vahendusel ka Pärnu meeskonna mänedžer Mait Käbin. "Peaksime olema paremad, kuid see ei pruugi kajastuda mängus. HITO mängis kõike väljapanevalt. Neil oli õnne rohkem, aga lõpuks oli juba see tunne, et kuhu poole kukub, ja sel korral kukkus meie poole. Müts maha vastase ees, mängisid isuga," kiitis  Käbin.

Trummi kõrval tegi hiilgemängu ka Siim Laur 15 punktiga, ta võttis ka 7 lauapalli ja andis koguni 7 resultatiivset söötu.

Rapla vastu jaks otsas

Et HITO mängijad oli Pärnu vastu täispangale läinud ja energiavarud ära kulutanud, tõestas pühapäevane kohtumine. Eelmisel õhtul Rakvere Tarvaselt sauna saanud Rapla oli seevastu kui näljane hunt, kes murdis agressiivse pressinguga HITO vastupanu kiiresti.

Mäng oli tehtud juba poolajavileks, mil HITO oli jäänud 18 punktiga taha. Lõpuks läks kirja kaotus 61:83.

Ka selles mängus oli HITO parim kõige kogenum mängija Edvard Trumm, kes tõi 12 punkti, võttis 11 lauapalli ja tegi ka kolm vaheltlõiget. "Nende pressinguga meie tagamängijad hakkama ei saanud. Nii suure pallikaotuste arvuga ei ole võimalik ühtegi mängu võita," tõdes Trumm, viidates protokollis olevale numbrile "23" lahtris "Pallikaotused".

Järjekordsetele kaotustele vaatamata usub Trumm, et HITO-l on siiski säilinud veel võimalus kerkida viimaselt kohalt kaheksandaks, mis tagaks pääsu play off'i. "Viimased mängud näitavad, et läheme tasapisi paremaks. Kuna oleme alustanud koosharjutamist teistest meeskondadest hiljem, siis ei saagi me enne kui hooaja keskel oma kokkumängu korralikult käima. Usun, et ka võidud hakkavad peagi tulema," sõnas Trumm, kes tõdes, et ta isegi hakkab alles õieti hoogu minema, sest töö kõrvalt trenni tegemiseks jäi sügisel aega napiks.

Tänavuse aastanumbri sees on HITO-l võimalik võitu püüda veel kahel korral. Nii Valga, kellega mängitakse 17. detsembril võõrsil, kui ka Tallinna Kalev, keda võõrustatakse 28. detsembril Jõhvis, on meeskonnad, kes kuuluvad samuti tabeli tagumisse poolde. Valga on kolme võidu ja üheksa kaotusega otse HITO ees eelviimasel kohal.

Mäng Valgas peaks HITO värvides viimaseks jääma ameeriklasele Jeff Harperile, kellest pole Edvard Trummi sõnul meeskonnale loodetud abi olnud. "Ta võib küll kõrgele hüpata ja efektselt palli korvi suruda, aga meeskond lootis temalt siiski suuremat punktipanust ja rohkem korvi all "müramist"," sõnas Trumm.

Kahes viimases mängus jäi Harperi skooriks vastavalt 8 ja 4 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles