Jõhvis tuleb tippkorvpalli nädalavahetus

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevases mängus seisab HITO keskmängijal Edvard Trummil ees taas kõva võitlus nii TÜ/Rocki kui Eesti koondise keskmängija Joosep Toome ja ka tänavu suure arenguhüppe teinud Tanel Kurbasega.
Laupäevases mängus seisab HITO keskmängijal Edvard Trummil ees taas kõva võitlus nii TÜ/Rocki kui Eesti koondise keskmängija Joosep Toome ja ka tänavu suure arenguhüppe teinud Tanel Kurbasega. Foto: Matti Kämärä

Ida-Viru korvpallihuvilistel on võimalik sel nädalavahetusel Jõhvi spordihallis kaasa elada koguni kolmele meistriliiga mängule, kus osalevad ka kõik kolm Eesti tippklubi.

Korvpalli nädalavahetus saab alguse laupäeval kell 14, kui Ida-Virumaa HITO läheb vastamisi meistrisarja mulluse hõbedameeskonna ja sel hooajal euroliigas veerandfinaali jõudnud Tartu TÜ/Rockiga. Tegu on mänguga, mis pidanuks toimuma eelmisel laupäeval, ent lükati tartlaste väga tiheda mängugraafiku tõttu nädala võrra edasi.

Tarvas ja Kalev/Cramo Jõhvis

Kell 17 lähevad aga vastamisi valitsev Eesti meister Tallinna Kalev/Cramo ja mullune pronksimeeskond Rakvere Tarvas. Eesti tippklubide omavahelist mõõduvõtmist saab erandkorras Jõhvis näha, kuna Rakvere hallis on sel päeval koertenäitus.

Pühapäeval kell 17 mängib HITO oma viimase kodumängu meistriliiga tänavusel põhiturniiril. Vastaseks on 11 võiduga kuuendal kohal olev Tallinna Kalev, keda korra õnnestus HITO-l eelmisel hooajal võita, kuid tänavu on kaotatud kõik senitoimunud mängud.

Ida-Viru meeskond sai sel hooajal end täistuuridel käima alles märtsis, mil 26 kaotuse järel saadi järjest kaks võitu. Nii Valga kui Rapla allajäämine HITO-le tähendas nende meeskondade peatreeneritele ametist ilma jäämist.

Valgat teist korda ehmatada ei õnnestunud

Kuni teisipäeva õhtuni säilis HITO-l veel teoreetiline võimalus tõusta tabelis kaheksandale kohale, mis taganuks pääsu veerandfinaali ja koha ka järgmiseks hooajaks meistriliigas. Selleks tulnuks viie võiduga eespool olnud Valga alistada ka võõrsil. Läks aga vastupidi - hoopis Valga sai kindla 86:58 võidu.

HITO suutis mängu tasavägisena hoida esimese veerandi jooksul, mis kaotati vaid kahe punktiga. Seejärel läks Valga otsustavalt eest.

HITO peatreeneri Priit Sternhofi sõnul andis mitmete mängijate puhul tunda, et neil oli seljataga töö- või koolipäev ja pikk sõit. "Meestes ei olnud värskust. Kümme minutit pidasime vastu. Kuna ka Siim Lauril polnud parim viskepäev, hakkaski vahe kärisema. Kui viskame kahel veerandil vaid kümme punkti ja jääme ka lauavõitluses selgelt alla, ei ole võimalik mängu võita," sõnas ta.

HITO suuremad skooritegijad olid Joseph Prophet 21 ja Edvard Trumm 11 punktiga. Kogu meeskonna peale tehtud 22 kaugviskest tabasid vaid kolm. Lauavõitluses jäädi alla 35:51.

Sternhofi sõnul andis meeskonna puhul tunda ka edasilükatud mäng TÜ/Rockiga. "Mängudes tekkis kümnepäevane vahe ja see viis meeskonna tavapärasest rütmist välja," sõnas ta.

Hea mulje kodupublikule

Peatreeneri sõnul tahaks meeskond kahes viimases kodumängus kohalikele toetajatele hea mulje jätta. "Selge on, et Rocki-suguse meeskonna vastu läheb meil väga raskeks. Arvestades aga seda, kuivõrd tihe nende mängude kava viimastel nädalatel on olnud, siis ilmselt nad kohe meil kõrist kõvasti kinni ei haara. Nii püsib ehk mäng ka publiku jaoks huvitav ja väike võimalus võib ka meil tekkida," arutles ta.

Tartu meeskonnal on tulnud nii euroliigas, Balti liigas kui Eesti liigas pidada 20 päeva jooksul 12 mängu. Peatreener Gert Kullamäe on tunnistanud, et see on täiesti enneolematu kogemus nii temale kui treenerile, aga ka mängijatele. Ta on öelnud Postimehele, et Eesti liiga nendes mängudes, kus väga palju kaalul ei ole, püüab ta võtta riske ja katsetada mängus uusi variante.

Eile tuli ka uudis, et Tartu meeskonna ja Eesti koondise tagamängija Gert Dorbek peab jalavigastuse tõttu vähemalt ühe nädala mängudest kõrvale jääma.

Tallinna Kalevi käest loodab HITO aga kindlasti võitu kätte saada. "Mängijate poolest peaksid nad olema ka meile jõukohased vastased, kuna väga kõvasid tegijaid seal pole. Aga sel hooajal pole meil mängud nendega klappinud. Neil on küllaltki ühtlane koosseis ja kui ühel mehel pole parim päev, siis leitakse pingilt kohe vääriline asendaja," rääkis Sternhof eelseisvast vastasest.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi juhendatav meeskond võtab Jõhvi mängu kindlasti tõsiselt, sest võitu on vaja, et kindlustada põhiturniiril kuuendat kohta.

Viimasel, üheksandale kohale jääval HITO-l tuleb minna pidama üleminekumänge esiliiga parimaga, kes selgub alles aprilli teises pooles. Sternhofile on põhiküsimus, kuidas hoida meeskonda üleminekumängudeks löögijõulisena, arvestades, et enne seda tuleb ligemale kuu aja pikkune mängude vahe.

Üleminekumängudel tuleb HITO-l hakkama saada ka ameeriklase Joseph Prophetita, kes naaseb pärast meistriliiga põhiturniiri lõppu kodumaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles