HITO mängis kodus üleminekumängude edu maha

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Laur puges korduvalt Kohila võimsate mängijate vahelt osavalt läbi ja tõi 19 punkti, ent tema meeskonnakaaslaste panus jäi liiga kesiseks, et HITO oleks üleminekumängude seeriast võitjana välja tulnud.
Siim Laur puges korduvalt Kohila võimsate mängijate vahelt osavalt läbi ja tõi 19 punkti, ent tema meeskonnakaaslaste panus jäi liiga kesiseks, et HITO oleks üleminekumängude seeriast võitjana välja tulnud. Foto: Matti Kämärä

HITO korvpallimeeskond pakkus pühapäeval üleminekukohtumises Kohilaga  oma poolehoidjatele pinge poolest ühe selle hooaja põnevama mängu, ainult et sel trilleril puudus seekord õnnelik lõpp. 

Pühapäeval Jõhvis toimunud teise üleminekumängu eel näisid kõik trumbid HITO käes olevat. Kaks päeva varem oli esiliiga võitja Kohila meeskond võõrsil alistatud 13 punktiga. HITO viskekahur Siim Laur näitas 35 punktiga, et on kevadelgi veel suurepärases hoos.

Tujutu mäng

Ida-Viru meeskonna kasuks pidanuks rääkima seegi, et Kohila tuli Jõhvi kõigest kuue mängijaga. Sellises seisus poleks HITO justkui ühegi valemi järgi tohtinud seeria kokkuvõttes alla jääda.

Ometigi mängiti edu kiiresti maha  ja üleminekumängude võitjaks tuli hoopis Kohila, kes alistas teises mängus HITO koguni 67:49.

"Meil oli kuus meest ja sellises olukorras ei saa treener ka parima tahtmise korral vahetustega eriti eksida," naeris pärast võidukat kohtumist Kohila peatreener Jüri Pritsin.

Tema hinnangul üllatas HITO oma tujutu mänguga. "Nad mängisid nagu meie ise reedel kodus. Arvan, et täna otsustasid võitlusvaim ja tahe. Meil õnnestus mäng suruda korvi alla, kus meil oli jõudu rohkem," rääkis ta.

Ka HITO peatreener Priit Sternhof leidis, et reedene suhteliselt kindel võit mängis neile karuteene. "Läksime liiga kergelt peale. Me polnud mänguks valmis," tunnistas ta.

Kurjad hääled publiku seast

Kui esimesed viis minutit püsis mäng tasakaalus, siis järgneva seitsme minuti jooksul sai HITO vaid kolm punkti ja teise veerandi alguseks oligi esimese mängu edu sulanud. Publiku seast hakkasid kostma kurjad hääled, mis nõudsid HITO mängijatelt äratust ja kiiremat liigutamist.

Seejärel mäng tasakaalustus. Siim Lauri kassilikud läbimurded Kohila võimsate mängijate vahelt viisid HITO  mitmel korral kahe mängu kokkuvõttes kuue-seitsme punktiga ette. Ent Kohila tuli peamiselt meistriliiga kogemustega Heigo Ermi ja Heiko Niidase korvidest järele. 206 cm pikk Niidas valitses täielikult korvilähedast piirkonda, noppides mängus koguni 23 lauapalli.

HITO jaoks läks asi hapuks neljanda veerandi alguses, kui viienda vea sai meeskonna ainus keskmängija Edvard Trumm.   "Kohila suutis kaitses korvialuse tsooni kinni panna ja kuna meil väljast visked ei läinud, siis ei tekkinudki erilisi variante, kust punkte saada," ütles Sternhof, tõdedes, et kui HITO-sugune lühike võistkond saab kohtumise jooksul 20 kolmepunktiviskest sisse vaid kaks, siis sellise kehva tabavusega ei ole võimalik ühtegi mängu võita. "Kõigil meie tagamängijatel oli must päev."

Sternhofi sõnul ei kandnud vilja katsed ka mängu kiireks ajada, et vaid ühe varumängijaga Kohila meeskonda energiast tühjaks jooksutada.  "Nad ise mängisid edukalt pikka positsioonirünnakut, tõmbasid niimoodi oma pulsi alla," tõdes Sternhof.

Lootus meistriliigast veel hõõgub

Üleminekumängudel allajäämisele vaatamata ei ole siiski HITO lootused ka järgmisel aastal taas meistriliigas mängida täiesti kustunud. Hapnikku annab selleks Kohila plaan teist aastat järjest loobuda väljateenitud meistriliiga kohast.  "Jätkame praeguse seisuga 99,9protsendilise tõenäosusega esiliigas. Kui nüüd just keegi ei hakka midagi välja mõtlema," ütles eile Pritsin, kes aasta tagasi leidis, et Rapla kõrval teise meistriliiga meeskonna väljapanek ühest maakonnast ei oleks mõistlik.

Eilset mängu Jõhvis vaadanud korvpalliliidu president Jüri Ratas ja peasekretär Keio Kuhi ei rutanud HITO võimaluste kohta meistriliigas jätkata esialgu midagi kostma.

HITO president Raul Rõõmus kinnitas, et kavatseb taotluse meistriliigas jätkamiseks esitada, kuna esiliigas mängimisel ta suurt mõtet ei näe.

Priit Sternhofi sõnul on praegu klubi jaoks mõtlemise koht.  "On näha, et ainult oma meestega me meistriliiga taset välja ei vea. Kui meeskonna tuumik säilib ja neil on tahet jätkata, siis on vaja hooaja algusest suuremat abijõudu nii tagaliini kui korvi alla.  Samas on noorematele meistriliiga meeskonna olemasolu tähtis, et neil oleks, kuhu pürgida," arutles Sternhof.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles