Ameeriklased murdsid noorenduskuuri teinud HITO viimasel veerandil

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HITO poolelt säras  kohtumises Oklahoma Impacti vastu 37 punkti visanud 17aastane Siim-Markus Post, kes algaval hooajal hakkab Eesti meistriliigas mängima Audentse Spordigümnaasiumi/Noortekoondise eest.
HITO poolelt säras kohtumises Oklahoma Impacti vastu 37 punkti visanud 17aastane Siim-Markus Post, kes algaval hooajal hakkab Eesti meistriliigas mängima Audentse Spordigümnaasiumi/Noortekoondise eest. Foto: Matti Kämärä

Mitmetest eelmise hooaja põhimängijatest ilma jäänud HITO korvpallimeeskond suutis Eestis turneel olevale USA meeskonnale Oklahoma Impact osutada visa vastupanu, kuid vajus ära viimasel veerandil ja kaotas 82:99. 

"Kolme veerandi jooksul  pakkusid meie mängijad tõeliselt meeldiva üllatuse, suutes ameeriklastega mängida kui võrdne võrdsega," tõdes HITO president Raul Rõõmus.

Lõpp vajus ära

Poolaja järel juhtis HITO 48:41 ja veel neljanda veerandi alguseski oli edu kuus punkti. "Just sel hetkel jäin ühe inimesega jutustama ja keerasin väljaku poole selja. Kui mõned minutid hiljem tabloole vaatasin, olime juba kaotusseisus ja ameeriklased panid järjest hulle viskeid sisse," sõnas Rõõmus.

Viimase veerandi kaotas HITO 13:33 ja nii sai Oklahoma meeskond, mis koosneb mängijatest, kes on tulnud kokku selleks, et Euroopas muljet avaldada ja algavaks hooajaks töökoht leida, Eesti turneel kolmanda võidu. Varem olid alistatud meistriliiga meeskonnad Rakvere Tarvas ja Pärnu korvpalliklubi, kuid päev enne Jõhvi kohtumist tuli 48punktiline hävitav lüüasaamine Eesti tugevuselt teiselt korvpalliklubilt Tartu TÜ/Rock.

Rõõmuse sõnul võimaldas ameeriklastega mängu pikalt tasavägisena hoida nende nõrk võistkondlik tegutsemine.  "Tegu oli kiirete ja osavate mängijatega, ent selgelt andis tunda, et nad mängivad ilma treenerita. Kuid lõpus pääses siiski nende individuaalne meisterlikkus maksvusele," tõdes ta.

HITO eelmise hooaja põhikoosseisust olid platsil vaid kolm mängijat: Georg Tambre, Jarko Kool ja Siim-Markus Post. Viimane paistis eriti silma, visates peaaegu pooled oma meeskonna punktid − 37. "Väga heast küljest näitas end ka Roel Burov. Ma pole teda nii aktiivselt ja resultatiivselt ammu tegutsemas näinud," sõnas Rõõmus 18aastase mängumehe kohta, kelle arvele jäi 12 punkti.

Panus noortele

Eelmisel aastal meistriliigas viimaseks jäänud HITO ei taotlenud algavaks hooajaks kohta Eesti klubikorvpalli eliitseltskonnas ja loobus ka esiliigast ning hakkab mängima teises liigas.

Põhjuseks on, et suurem osa mulluse hooaja võtmemängijatest on liitunud või liitumas uute klubidega. Kui Sander Saarest sai Rakvere Tarvase mängija juba aasta tagasi, siis nüüd liitus mulluse pronksimeeskonnaga ka üks HITO põhilisi skooritegijaid Siim Laur.

Kohtumises Oklahomaga säranud 182 cm pikkune Post samuti HITOsse ei jää, vaid mängib meistriliigas Audentese spordigümnaasiumi eest.  Jalmar-Joosep Saar on Rõõmuse sõnul tundnud huvi ühinemise vastu Tallinna Kalevi ja TLÜ ühendmeeskonnaga. Tõnis Uuekülast ja Janek Veedlast on saamas esiliiga paremikku kuuluva Tamsalu meeskonna mängijad. "Eks see olegi üks meie klubi eesmärke pakkuda siin sirgunud noormeestele võimalust ennast näidata ja pääseda tugevamatesse meeskondadesse, et teha järgmine arengusamm," sõnas Rõõmus.

Teises liigas hakkab meeskond mängima põhiliselt 16-17aastaste noormeestega, kelle kõrval peaksid Rõõmuse sõnul tulema platsile mõned meistriliiga karastusega HITO mängijad,  nagu Margo Tali, Jarko Kool, Georg Tambre ja ka keskmängija Edvard Trumm, kes suvel plaanis aktiivsest korvpallist taanduda, kuid on nüüd ringi mõelnud. "Soovin, et noored poisid saaksid vahetu kokkupuute meestemänguga, aga samas tahame jõuda ikka teise liiga paremikku. Sel juhul võiks tulla peale uus põlvkond mängijaid, kellega  saaks paari-kolme aasta pärast taas mõelda meistriliigas mängimisele," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles