VIDEO JA GALERII Räsitud ridadega HITO/Karjamaa oli lähedal esimesele võidule

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Enamuse kohtumisese ajast vaid kuuekesi läbi ajama pidanud HITO/Karjamaa hakkas Tartule kõvasti vastu, aga pidi lõpuks ikkagi leppima napi kaotusega.
Enamuse kohtumisese ajast vaid kuuekesi läbi ajama pidanud HITO/Karjamaa hakkas Tartule kõvasti vastu, aga pidi lõpuks ikkagi leppima napi kaotusega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtumise lõpuks vaid viie mehega jäänud HITO/Karjamaa oli reede õhtul lähedal esimesele võidule esiliigas, ent jäi siiski Tartu Ülikool/Kuremaale alla 81:83. 

HITO/Karjamaa pidi alustama esimest kodumängu esiliigas vaid seitsme mängijaga, kuna Taniel Šapovalov ja Karel Laanemets ei saanud seekord mängule tulla ajateenistuse ja Jarko Kool ning Roel Burov töökohustuste tõttu. 

Tasavägiselt alanud kohtumises sai HITO/Karjamaa järgmise tagasilöögi esimese veerandi lõpus, kui seljavigastuse tõttu pidi mängu pooleli jätma meeskonna üks liidreid Andrus Lehismets. 

Poolajaks pääses Tartu ette nelja punktiga ja viimase veerandi alguseks kasvas nende edu juba 11 punktiliseks 68:57.  Viimase veerandi alguses suurenes edu juba 15 punktini, kuid HITO/Karjamaa suutis sellisest seisust  lõpuminutiteks veel järgi tulla.

Vähem kui kaks minutit enne lõpuvilet, mil Tartu edu oli sulanud vaid kolmele punktile pidi viie veaga platsilt lahkuma HITO/Karjamaa mängiv treener Margo Tali, kes oli selles mängus tabanud kolm kaugviset. 

Vahetuse võimaluseta jäänud HITO/Karjamaal õnnestus 44 sekundit enne kohtumise lõppu Urmet Roosimägi viskest vähendada kaotusseis vaid ühele punktile. Seejärel õnnestus  vastaste rünnak õnnestus hea kaitsetööga nurjata ja minna 16 sekundit enne lõppu ka kiirrünnakusse, kuid siis tuli pallikaotus ja Tartu enam võitu käest ei lasknud. 

Margo Tali ütles, et lühikese koosseisuga mängides sai jõud otsustavateks hetkedeks otsa. "Tänase mängu oleks pidanud kätte saama. Kahju, et täna mehi vähe tuli ja veel rohkem kahju, et Andrusel [Lehismetsal] seljaga selline jama juhtus. Kui Andrus oleks lõpuni mänginud, oleks vist isegi jagu saanud. Aga ei ole hullu, küll võidud ka kätte saame millalgi," sõnas ta. 

Ta sõnas, et esiliigas on tase selline, et kui vastane juba kümne punktiga ette saab, siis HITO/Karjamaal niipalju jõudu ei ole, et sellisest seisust järgi tulla. "Kaitses jäime täna hätta kõvasti ja kohtumise lõpus ka lauavõitluses. Eks väsimus oli peale ja ei olnud enam jõudu."

HITO/Karjamaale tõi Veiko Simm 20 punkti ja võttis 9 lauapalli. Edvard Trummi kontole kogunes 18 punkti ja 11 lauapalli. Urmet Roosimägi viskas 16 ja Margo Tali 15 punkti. Tali andis selles mängus koguni 9 resultatiivset söötu.  

HITO/Karjamaal on esiliigas kirjas kaks kaotust. Järgmine mäng on Jõhvi spordihallis järgmisel reedel, 21. oktoobril kell 20, vastaseks Tallinna Balteco. 

Kohtumise protokolli vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles