Ida-Virumaa mullused parimad sportlased on Aveli Uustalu ja Erik Reinbok

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu pälvis Ida-Virumaa parima sportlase tiitli esimest korda, Erik Reinbok valiti parimaks ka 2019. aasta saavutuste eest.
Aveli Uustalu pälvis Ida-Virumaa parima sportlase tiitli esimest korda, Erik Reinbok valiti parimaks ka 2019. aasta saavutuste eest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa spordiliidu juhatus valis eelmise aasta maakonna parimateks sportlasteks murdamaasuusataja Aveli Uustalu ja vabamaadleja Erik Reinboki. 

Alutaguse suusaklubi esindav 20aastane Aveli Uustalu tuli eelmise aasta lõpus esimest korda Eesti täiskasvanute meistriks.

Maailma tippudele lähemale  

Eelmisel aastal osales ta esimest korda ka maailma karika etappidel, astudes mitu sammu lähemale maailma paremikule. Soomes sai ta näiteks klassikasprindis 76 osaleja seas 58. koha.

Vabamaadleja Erik Reinbok, kes valiti maakonna parimaks meessportlaseks teist aastat järjest, jõudis mullu oma esimestel täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel Roomas veerandfinaali ja sai 19 osaleja seas kokkuvõttes 10. koha. Ta sai tugeva koosseisuga turniiril Nizzas kolmanda koha ja tuli ka Eesti meistriks.

Ida-Virumaa 2020. aasta paremad sportlased 

Mehed 

1. Erik Reinbok, vabamaadlus (Kohtla-Järve)

2. Mikhail Kushteyn, sõudmine (Narva)

3. Vladimir Frolov, kergejõustik (Narva)

Naised

1. Aveli Uustalu, murdmaasuusatamine (Alutaguse)

2. Alina Botštarjova, laskesuusatamine (Narva)

3. Valeria Matšel, laskmine (Narva)

Võistkond

Paarisaerulise kahepaadi meeskond Mihhail Netšajev / Ignat Gontšarov, sõudmine (Narva) 

Neiud

1. Jekaterina Mirotvortseva, kergejõustik (Sillamäe)

2. Anastassia Bobõleva, laskmine (Narva)

3. Diana Gorišnaja, poks (Kiviõli)

Noormehed

1. Viktor Morozov, kergejõustik (Kohtla-Järve)

2. Demid Solodov, ujumine (Narva)

3. Andrei Timošin, male (Kohtla-Järve) 

Meesveteran

Üllar Rego, kettagolf (Lüganuse)

Naisveteran

Anna Romanenko, kergejõustik ja lauatennis (Jõhvi)

Tema treener Kohtla-Järve klubist Kuldkaru Aleksei Hapov märkis, et Euroopa meistrivõistlused näitasid, et parimad on küll tugevamad ja kogenumad, kuid pole Reinbokile kättesaamatud. "Kui kõvasti ja järjekindlalt harjutada, siis on järgmistel aastatel võimalik ka nendega võrdselt heidelda," sõnas Hapov.  

Maakonna parimaks võistkonnaks valitud Narva spordiklubi Energia esindav sõudjate paar Mihhail Netšajev / Ignat Gontšarov tuli Euroopa noorte meistrivõistlustel 18 paadi seas kümnendaks.

Parimateks noorsportlasteks valiti neidudest Sillamäe käija Jekaterina Mirotvortseva, kes võitis Eesti meistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses viis kuldmedalit ja püstitas kaks Eesti rekordit. Noormeestest oli parim Kohtla-Järve kolmikhüppaja Viktor Morozov, kes tuli Eesti noortemeistriks. 

Edukas üleminek täiskasvanute konkurentsi 

Ida-Virumaa spordiliidu esimees Risto Lindeberg rääkis, et juhatus oli parimate valimisel üsna üksmeelne. "Nii Aveli Uustalu kui Erik Reinbok on noored sportlased, kes on edukalt sekkumas tippkonkurentsi täiskasvanute seas. Üleminek noorteklassist on alati olnud keeruline ja paljudel edukatel noorsportlastel jääbki siis karjäär pooleli. Nemad mõlemad tegid mullu aga olulised sammud edasi ja seetõttu said nad ka maakonna parima sportlase tiitli igati teenitult," sõnas ta. 

Lindeberg märkis, et eelmisele spodiaastale jättis oma tugeva jälje paramatult ka koroonaepideemia, mistõttu toimus võistlusi vähem. Seetõttu polnudki osal sportlastel võimalust oma loodetud tulemust ära teha. "Ka parimate sportlaste valimisele esitati kandidaate seetõttu varasemast mõnevõrra vähem. Aga parimad tõusid sellegi poolest üsna selgelt esile," lisas ta. 

Kui tavaliselt on spordiliit korraldanud jaanuaris ka paremate sportlaste tunnustamise tseremoonia, siis tänavu seda piirangute tõttu ei toimu. Spordiliidu esindajad kavatsevad parimatele sportlastele ise auhinnad kätte viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles