Aveli Uustalu: parima sportlase tiitel tekitab väga uhke tunde

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu võttis läinud laupäeval vastu Ida-Virumaa parima naissportlase auhinna, eeloleval laupäeval stardib ta juba juunioride maailmameistrivõistlustel Kanadas.
Aveli Uustalu võttis läinud laupäeval vastu Ida-Virumaa parima naissportlase auhinna, eeloleval laupäeval stardib ta juba juunioride maailmameistrivõistlustel Kanadas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"See on minule väga suur tunnustus," ütles suusataja Aveli Uustalu, kui oli laupäeval saanud kätte Ida-Virumaa parima naissportlase auhinna. "See teeb südame soojaks, et mind on märgatud ja tunnustatakse. See on väga uhke tunne."

Alutaguse suusaklubis treenerite Timo Juursalu ja Margus Uibo juhendamisel treeniv Uustalu oli ainus Ida-Virumaa sportlane, kes pääses eelmisel aastal taliolümpiamängudele, kus ta tuli Eesti teatenaiskonnaga 16. kohale ja sai individuaalses sprindis 64. koha. Tema kõige kangem saavutus mullu oli aga kuni 23aastaste maailmameistrivõistlustel sprindis saavutatud 16. koht.

Uustalu pälvis Ida-Virumaa parima naissportlase tiitli teist korda. Kaks aastat tagasi, mil koroonapiirangud ei võimaldanud tseremooniaid korraldada, otsiti ta auhinna üleandmiseks üles trenni ajal otse suusarajalt. Seekord sobis tseremoonia aeg hästi, sest juba sel nädalal siirdub Uustalu Kanadasse juunioride maailmameistrivõistlustele, kus laupäeval on kavas tema põhidistants klassikasprint. Uustalu tunnistas, et äsjane tunnustus annab motivatsiooni, innustust ja jõudu juurde. "Et olla ka järgnevatel aastatel hea eeskuju noorematele neidudele," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles