Ida-Virumaa jooksusari alustab uut hooaega Narva-Jõesuust

Erik Gamzejev
Copy
Eelmise aasta Ida-Viru jooksusarja etappidest oli kõige osavõturohkem Jõhvi rahvajooks, kus starti tuli ligemale pool tuhat osalejat.
Eelmise aasta Ida-Viru jooksusarja etappidest oli kõige osavõturohkem Jõhvi rahvajooks, kus starti tuli ligemale pool tuhat osalejat. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kolmandat aastat toimuv Ida-Virumaa jooksusari annab liikumisharrastajatele võimaluse panna end proovile maakonna seitsmes erinevas põnevas paigas ja esimesena juba sel laupäeval Narva-Jõesuus.

Laupäeval kell 11.45 startiv Narva-Jõesuu jüriöö jooks kuulub jooksusarja esimest korda. Osalejad saavad 1,1 km, 3 km ja 6 km pikkusel rajal liikuda nii mererannas, pargis kui ka teistes kuurortlinna kaunites kohtades.

Lisaks Narva-Jõesuule kuulub esimest korda jooksusarja ka 9. juunil Jõhvis toimuv vanglateenistuse jooks, mis eelnevatel aastatel on kandnud Vabadusevalvuri jooksu nime. Jõhvi on ka ainus paik, kus seitsmest etapist toimub kaks. Sarjale paneb punkti 14. septembril toimuv Jõhvi rahvajooks, mis tõi mullu kokku ligemale pool tuhat jooksu- ja kõnnihuvilist.

2024. aasta Ida-Virumaa jooksusarja etapid

20. aprillil Narva-Jõesuu jüriöö jooks

18. mail Kohtla-Järve linnajooks

9. juunil vanglateenistuse jooks Jõhvis

13. juulil Mäetaguse mõisajooks

17. augustil Lüganuse rahvajooks

6. septembril Toila rahvajooks

14. septembril Jõhvi rahvajooks

Registeerumislink

Lisainfo: sportiv.ee

Jooksusarja üks korraldajatest Andrus Lehismets on öelnud, et selle sarja mõte ongi näidata Ida-Virumaa ilusaid kohti ja innustada spordiga tegelema rohkem inimesi. Etapid ja distantsid on valitud nõnda, et need oleksid kas siis joostes või kõndides jõukohased ka neile, kes igapäevaselt väga tugevat trenni ei tee, kuid on aktiivse eluviisiga ja liiguvad palju.

Ida-Virumaa spordiliidu esimees Jevgeni Sarri tunneb heameelt, et selle sarja korraldamisel on tekkinud hea ja tegus tuumik, kuhu peale Lehismetsa kuuluvad veel Avo Sambla, Timo Juursalu, Maarika Raja, Kadre Maalma ja mitmed teised, kes tahavad neid etappe läbi viia heal tasemel ja pingutavad ka selle nimel, et uusi osalejaid sportima tuua.

Kui eelmisel aastal paistsid rohke osalusega silma Jõhvi ja Toila etapp, siis Sarri usub, et kindlasti on palju kasvuruumi ka Kohtla-Järve etapil. "Kui selles linnas tegutsevad arvukad spordiklubid tooksid oma trennides käijad ja ka nende vanemad jooksu starti, siis võiks osalejate arv ulatuda üle poole tuhande," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles