Kohtla-Järve jõudis 14. katsel lõpuks sihile

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve Everest sai hooaja esimese võidu rikkudes sellega valitseva meistri Tallinna Vikingi võimalused tiitlit kaitsta.
Kohtla-Järve Everest sai hooaja esimese võidu rikkudes sellega valitseva meistri Tallinna Vikingi võimalused tiitlit kaitsta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve Everesti meeskond sai laupäeval Eesti jäähokimeistrivõistlustel 13 kaotuse järel esimese võidu.

Kohtla-Järve meeskond valmistas ülllatuse, kui alistas võõrsil 5:2 valitseva Eesti meiistri Tallinna Kalev/Vikingi,  kelle jaoks muutusid selle kaotuse järel  tiitli kaitsmise võimalused õhkõrnaks.

Everest jäi küll esimesel kolmandikul 0:1 taha, kuid Jegor Romnov viigistas kiiresti seisu ja Georgi Ermeli väravast läks Everest esimesele vaheajale juba eduseisus. 

Teisest kolmandikust oli kulunud vaid seitse sekundit, kui Artur Motskevitšius saatis taas litri Vikingi väravasse. Nikita Fedorovitš kasvatas peagi eduseisu.
 

Vikingi vastuvärav säilitas kohtumises pinge. Viimasel kolmandikul mängis Everest suure osa mänguajast vähemuses, kuid hea kaitsetöö ja väravavaht Kirill Konkini kindel tegutsemine ei võimaldanud vastastel vahet vähendada. 54. minutil õnnestus hoopis Mihhail Lupanovil eduseisu kindlustada.

Suures osas 15-20aastastest mängijatest koosneval Everestil puuduvad  võimalused kuueringilises turniirisüsteemis  peetavatel Eesti meistrivõistlustel viimaselt neljandalt kohalt kõrgemale tõusta. Kuid ees seisavad veel ka karikamängud.

Everesti eestvedaja Anatoli Dubkov rääkis jaanuari alguses Põhjarannikule mitmete suurte kaotuste järel, et noortel ei õnnestu meeste vastu mängides keeruline säilitada stabiilsust. "Paraku tulevad sellised mõõnad sisse, eelkõige emotsionaalses mõttes. Aga teeme kõvasti tööd, et praegusest august välja tulla, ja usun, et suudame pakkuda sel hooajal oma toetajatele veel mitmeid põnevaid ja haaravaid hokilahinguid," sõnas ta.

Nende sõnade kinnituseks tuligi nüüd esimene võit ja punkt teeniti ka eelmises voorus, mil Narva PSKga mängiti normaalajal viiki ja kaotus tuli vastu võtta alles lisaaja väravast. 

Kolmandal kohal olev Narva PSK hävis viimases voorus 0:8 meistritiitli suunas kulgevale Tartu Välgule.

Meistrivõistlustel jääb veel pidada neli vooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles