Narva Trans sai endale Hollandi kõrgliigas mänginud väravavahi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits on Eesti koondise väravat kaitsnud 12 korral.
Marko Meerits on Eesti koondise väravat kaitsnud 12 korral. Foto: Eesti jalgapalliliit

Narva Transi väravavahiks algaval hooajal saab Eesti koondise eest 12 korral mänginud Marko Meerits, kes on osalenud ka Hollandi kõrgliiga mängudes.

Jalgpalliportaal Soccernet teatas, et 26-aastane Meerits allkirjastas Transiga aastase lepingu. Flora kasvandik siirdus rohesärkide ridadest 2011. aastal Hollandisse Arnhemi Vitessesse ning pääses Eredivisies neljas mängus ka postide vahele. 2013. aastal laenas Vitesse Meeritsa tagasi Florasse, kust ta siirdus 2014. aastal uuesti Hollandisse, seekord esiliigaklubi FC Emmeni ridadesse.

Hooajal 2014-15 sai Meerits seal kirja 36 mängu, ent jättis järgmise hooaja põlvevigastuse tõttu vahele. 2016. aasta suvel naasis ta kodumaale ja kaitses kümnes mängus Rakvere Tarva väravat. Kahel viimasel aastal mängis Meerits Soomes Vaasa Palloseura ridades, kokku jäi tema arvele VPS-is 44 liigamängu. Kui avahooajal oli Meerits VPS-i kindel esiväravavaht, siis teisel hooajal tegi ta kaasa vaid kolmandiku mängudest.

Eesti koondise väravat on Meerits muuhulgas kaitsnud ühe poolaja ka 2017. aasta märtsis toimunud ajaloolises sõprusmängus, kus Eesti alistas 3:0 Horvaatia.

Meerits selgitas, et liitus Narvaga, kuna neil oli tema palkamiseks võrreldes teistega klubidega kõige konkreetsem huvi. Loe Meeritsa selgitusii pikemalt Soccernetist.

Mullu meistriliigas neljanda koha saanud Narva Trans vajas uut väravavahti, kuna kahel eelneval hooajal selles rollis olnud endine Eesti koondise väravavaht Artur Kotenko siirdus Tallinna Levadiasse.

Sel nädalal sõlmis Trans lepingu ka Sillamäel pärit 26aastase väravavahi Sergei Bolgoviga, kes on mänginud teise liiga klubis Tallinna Ararat, hooaja on ta kuulunud ka Saksamaa piirkondlikus liiga osalevasse klubisse SpVgg Feuerbach,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles