Illuka suusatüdrukud kihutasid kõvasti ka teatesõidus

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LIsaks Herta Rajasele ja Aveli Uustalule, kes tulid reedel paarissprindis U20 vanuseklassis hõbedale, kuulus teatesõidus  Alutaguse suusaklubi võistkonda ka Liset Vähk.
LIsaks Herta Rajasele ja Aveli Uustalule, kes tulid reedel paarissprindis U20 vanuseklassis hõbedale, kuulus teatesõidus Alutaguse suusaklubi võistkonda ka Liset Vähk. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alutaguse suuusaklubi noor trio tuli laupäeva hommikul Pannjärvel toimunud  Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel 3x5 km teatesõidus kuuendaks.

Ida-Virumaa naiskonnas suusatasiid Illukal ja selle lähiümbruses elavad tüdrukud: 11 aastane Herta Rajas, 15aastne Liset Vähk ja 18aastane Aveli Uustalu.

Lisett Vähk tuli 13 naiskonna koosseisus avavahetusest üheksandana. Herta Rajas tõstis Alutaguse suusaklubi ühe koha võrra ettepoole ja viimases vahetuses sõitis Aveli Uustalu mööda veel kahest konkurendist. Uustalu tegi ka viimases vahetuse parima aja 15.13,3, mis oli 20 sekundit järgmistest parem. 

Eesti meistriks tuli Karupesa Team´i esimene võistkond kooseisus Teiloora Ojaste, Mariel Merlii Pulles ja Anni Lii Unn. Ojaste ja Pulles võitisd reedel meistritiitli ka paarisprindis, kus Alutaguse suusaklubi duo Uustalu-Rajas võitis hõbemedali U20 vanuseklassis. 

Meeste 3x10 km teatesõidus tuli Eesti meistriks favoriidiks olnud Võru suusaklubi koosseisus Marko Kilp, Raido Ränkel ja Karel Nagel, kes edestasid lähemat konkrurente ligemale kahe minutiga. 

Alutaguse suusaklubi esimene meeskond koosseisus Kaspar Krauvärk, Taavi Lehemaa ja Eno Vahtra sai 22 võistkonna seas üheksanda koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles