Ahtmes avati uus kaubanduskeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahtme uuele ostutemplile ja selle töötajatele andis oma õnnistuse ka  Kohtla-Järve Issanda Muutmise kiriku munkpreester Dionissi.
Ahtme uuele ostutemplile ja selle töötajatele andis oma õnnistuse ka Kohtla-Järve Issanda Muutmise kiriku munkpreester Dionissi. Foto: Peeter Lilleväli

Eile avas Ahtmes uksed uus kaubanduskeskus, millest suurema osa võtab enda alla kauplus Maxima XX − esimene selles rajoonis. Tänu uuele keskusele tekkis ligikaudu 90 uut töökohta.

Ostjate sõnul ootasid nad seda kauplust juba ammu, kuna lähim Maxima X asub Iidlas, Tammikus aga ei olnud siiani mitte ühtki suuremat kauplust.

30 000 kaubanimetust

Uue Maxima XXi kaupluse pindala on ligikaudu 1900 ruutmeetrit ning kaupluse sortimenti kuulub 30 000 erisugust kaubanimetust. Suures valikus on saadaval kodumaine toodang, värsked juur- ja puuviljad, peale selle on müügil Maxima enda tsehhides valmistatud värsked liha-, kulinaar- ja kondiitritooted.

Maxima Eesti peadirektori Vaidotas Pacesa sõnul asub Maxima XXi kaubanduskeskus logistika seisukohast väga mugavas kohas − selle asukoht on sobiv nii Ahtme kui naaberrajoonide elanikele.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov ütles kaubanduskeskuse avamisel, et seda kauplust ootasid juba ammu nii Ahtme kui ka naabruses asuva Jõhvi elanikud. "Linna seisukohast on eriti tervitatav see fakt, et uus kauplus loob kohalikele elanikele uusi töökohti," märkis ta.

Uuele kauplusele hinnangut andes rääkisid ostjad, et nad tahaksid, et selles rajoonis, kus elab väga palju inimesi, oleks ka Maxima XХХi kauplus. "Et saaks ühest kohast osta kõik vajaliku: nii riided, jalanõud kui ka mööbli," ütles Ahtmes elav Jekaterina. "Praegu oleme ka sellega rahul, kuid loodame, et kunagi ehitatakse siia veel suurem kauplus."

Seitsmes ja mitte viimane

Vaidotas Pacesa kolme Хiga kauplust esialgu ei luba, kuna ettevõte avab nii suuri supermarketeid vaid nendes linnades, kus on vähemalt 100 000 elanikku, ent tema sõnul on Ida-Virumaa ettevõttele endiselt väga tähtis piirkond.

"Me oleme kaupluste töö tulemustega selles regioonis väga rahul ning kavatseme siin edasi areneda. Loodame, et kui mitte sel, siis juba järgmisel aastal avame supermarketi ka Sillamäel, kus meil on kavas luua 100-150 uut töökohta," märkis ta.

Ka Narva on ettevõttel kavas paari aasta pärast veel üks supermarket ehitada. Mõningate selle kaupluseketi vanade poodide sulgemisest Vaidotas Pacesa sõnul juttu ei ole, need hakkavad lihtsalt tasapisi uuenema.

Maxima investeeris supermarketi rajamisse ligikaudu 700 000 eurot. Koos uue avatud keskusega on Eestis 74 Maxima kauplust. Ettevõttes töötab üle 4000 inimese.

Kaubanduskeskuse üldpindala on veidi üle 3600 ruutmeetri ning peale Maxima XXi kaupluse rendivad seal pindasid firmad Euroapteek, L-Cosmetics, CityAlko, Light Raamatud, Jardin Lilled, Looduse Abi, Betta Zoo, R-Kiosk ja paljud teised. Kaubanduskeskuse ehitus koos liiklussõlme renoveerimisega läks omanikule, OÜ-le Ahtme Keskus, maksma ligikaudu 3,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles