Meistritiitli jaht kui kõnd mööda miinivälja

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru klubide mõlemas senises omavahelises kohtumises on napi võidu võtnud Sillamäe Kalev.
Ida-Viru klubide mõlemas senises omavahelises kohtumises on napi võidu võtnud Sillamäe Kalev. Foto: Matti Kämärä

Tänavune meistriliiga hooaeg on mõlemale Ida-Viru klubile kulgenud üle kivide ja kändude, ent ekvaatorile jõudes ollakse siiski olukorras, kus Kalev võib veel püüda meistritiitlit ja Transile pole medalilootused veel sugugi lõplikult kustunud. 

Sillamäe Kalevi saldo omavahelistes mängudes ülejäänud nelja peamise medalinõudlejaga on nukker: kaheksastmängust vaid üks võit Nõmme Kalju üle ning kaks viiki, esimeses ringis Levadia ja teises Infonetiga. Liidrite vastu õnnestus 24 võimalikust saada seega vaid hädised 5 punkti.

Eksida enam palju ei saa

Kuid medalikonkurentsis on õnnestunud püsida tänu sellele, et erinevalt lähikonkurentidest vääratas Kalev vähem tabeli alumise poole klubidega, kus võitude kõrvale tuli vaid kaks äpardus − 0:0 viik Pärnuga ja eilne läbikukkumine ehk 1:1 viik Paidega.

Edasise suhtes on määrav, kuidas on meeskond kohanenud uue peatreeneri Deniss Ugarovi nõudmiste ja käekirjaga ning kas eurosarja sisukad kohtumised Spliti Hajdukiga annavad sillamäelaste hooaja teiseks pooleks sama võimsad tiivad, nagu saadi külge mullu. Tookord lennati välja hõbemedalitele. Tänavu ei ole punktivahed esimese kolmega veel lootusetult suured ja seepärast püsib elus ka unistus meistritiitlist, millest praegu lahutab kümme punkti. Kuid selle võitmiseks tuleb liikuda justkui mööda miinivälja, sest vääratamisvõimalusi jääb aina vähemaks. Võitma tuleb hakata ka Florat, Levadiat ja teisi medalinõudlejaid.

Sillamäe Kalevi mängule peaks lennukust lisama ka nendega juunikuus liitunud Itaalia poolkaitsja Giorgio Russo, kes lõi ka Hajdukile kaks väravat. Kalevi mänge tasuks lähikuudel vaatama minna juba ainuüksi tema pärast, sest sellise särtsu, kiiruse ja tehnikaga jalgpallurit pole Ida-Virumaal ammu mängimas olnud.

Trans vajab stabiilsust

Kui Sillamäe vahetas poole hooaja jooksul peatreenerit korra, siis Narva on jõudnud seda teha juba koguni kahel korral. Uue lootsi Adjam Kuzjajevi debüüt kujunes tänu vasakkaitsja Tanel Tambergi selle hooaja avaväravale võidukaks.

Ilmset ülekaalu tabeli punase laterna Pärnu üle paduvihmas toimunud mängus Trans ei näidanud. Kuid 1:0 võit kindlustas teise ringi lõpuks narvalastele kuuenda koha ehk  juhtpositsiooni tabeli tagumise viie klubi seas.

Medalikoht hetkel käeulatuses ei ole, sest asub 17 punkti kaugusel. Ent Trans on näidanud, et meeskonnas peaks sisu olema märksa rohkem, kui peegeldab praegu punktide arv tabelireal. Parematel päevadel on õnnestunud ka liidritega võrdselt mängida ning neilt punktegi napsata. Samas on aga ootamatult jännis oldud eeldatavalt märksa nõrgemate amatöörmeeskondadega. Transi ridu on laastanud ka rohkesti vigastusi ning kõikidest klubidest enim on teenitud kollaseid ja punaseid kaarte, mistõttu põhimehed on pidanud sageli kohtumisi vahele jätma.

Medalilootused pole veel lõplikult kustunud, kuid nende võitmiseks peab Kuzjajev looma meeskonnas rohkem stabiilsust ja korrastatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles