Transi tänavune abivägi tuleb idast

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ründaja Dmitri Barkov on ainus  eelmisel hooajal Narva Transi kuulunud võõrmängija, kes jääb meeskonda ka tänavu.
Venemaa ründaja Dmitri Barkov on ainus eelmisel hooajal Narva Transi kuulunud võõrmängija, kes jääb meeskonda ka tänavu. Foto: Matti Kämärä

Kui eelmise hooaja alguses tugevdas Narva Trans oma ridu Läti, Ukraina ja ka Elevandiluuranniku jalgpalluritega, siis tänavuse hooaja lisajõududel on kõigil taskus Venemaa pass. 

Praeguseks on Trans sõlminud lepingud nelja piiritaguse mängijaga. Eelmise aasta leegionäridest jätkab ainsana maikuus meeskonnaga liitunud ründaja Dmitri Barkov, kes lõi läinud hooajal meistriliigas 8 väravat.

Usaldavad tuttavaid treenereid

Klubi presidendi Nikolai Burdakovi sõnul püüdis  Trans müüa Barkovi edasi mõnda tugevamasse klubisse, kuid see ei õnnestunud. Ta käis oma oskusi näitamas Venemaa tugevuselt teise liiga klubis Peterburi FK Tosno, kuid lepingut ei teeninud. "Samale kohale pretendeerisid mitmed Venemaa kõrgliiga mängijad. Venemaal on paljud eri liigade klubid majanduslikes raskustes ja seetõttu on mängijate turul konkurents muutunud väga tugevaks," selgitas ta.

Burdakovi hinnangul näitas Barkov end eelmisel aastal Transis heast küljest ning on meeskonnale vajalik mängija.

Uutest leegionäridest liituvad Transiga kogenud poolkaitsja Dmitri Prošin, kes on viimasel viiel hooajal esindanud Venemaa teises liigas mänginud Pihkva klubi  747, kus ta lõi sajas mängus 29 väravat. Viimased pool aastat mängis ta rendilepinguga FK Tosno eest, kus sai kirja ühe värava.

Tosnost tuleb Transi ka 27aastane poolkaitsja Dmitri Tšernuhhin. "Kõik kolm on kogenud ja ennast tõestanud jalgpallurid, kelle taset ja isikuomadusi teame me päris hästi. Tugineme  uute mängijate valimisel tuttavate usaldusväärsete treenerite sõnadele. Suvaliste õnneotsijate peale ei ole me aega kulutanud," kinnitas Burdakov.

Trans sõlmis jaanuaris kahe aasta pikkuse lepingu ka juba eelmisest suvest meeskonna juures harjutava tulevikulootuse Timur Džurajeviga, kes on Venemaa nimeka kõrgliiga klubi Kaasani Rubin kasvandik ja tulnud selle koosseisus Venemaa kuni 17aastaste meistriks. "Ta põleb hirmsasti tahtmisest saada väga heaks jalgpalluriks ja me anname talle võimaluse seda näidata," märkis ta.

Silmapiiril Aserbaidžaani koondislane

Ühe viimastest vabadest leegionäri kohtadest Transi tänavuses koosseisus võib saada 22aastane ründav poolkaitsja Rizvan Umarov. Aserbaidžaani täiskasvanute koondist kolmel korral esindanud jalgpallur kuulus viimati Peterburi SKA-Energia ridadesse.

Sel nädalal Peterburis 2:3 kaotusega lõppenud treeningmängus nimeka Zeniidi duubelmeeskonnaga lõi mõlemad väravad Transi kasuks just nimelt Umarov. "Peterburis leppisime suuliselt kokku, et ta tuleb meile. Ent niikaua kui ta pole veel viisat saanud ega Narva jõudnud, ei saa midagi kindlat öelda," ütles Burdakov.

Oma mängijatest loodab Burdakov, et peagi saavad täie jõuga harjutama hakata ka vigastatud Artjom Škinjov ja detsembris põlveoperatsioonil käinud vasakkaitsja Tanel Tamberg. Transi põhiväravavahiks jääb algaval hooajal mullu Roman Šmiško varjus olnud Aleksei Matrossov, kes on varem kuulunud ka Jõhvi Lokomotivi. "Tal on aeg näidata, et veab esinumbrina väravas edukalt välja," sõnas klubi president.

Lõplikult peaks Tadžiki treeneri Adjam Kuzjajevi juhendatava Transi tänavune koosseis paika saama pärast kahte eelseisvat treeningmängu. Esmaspäeval mängitakse Tallinnas Nõmme Kaljuga ja reedel Peterburis sealse Dünamoga.

Aasta alguses toimunud meistriliiga kuue tugevama meeskonna halliturniiril sai Trans ühe võidu, ühe viigi ja kolm kaotust. Viimases voorus jäädi Infonetile alla 1:5.

Nikolai Burdakovi sõnul on Narva meeskonna eesmärk sekkuda medalikonkurentsi. "Väiksema eesmärgiga ei ole mõtet ju meistriliigas kaasa teha," tõdes ta. Viimati küündis Trans selle sihini 2011. aastal, mil võideti pronksmedalid. Järgnevatel aastatel on medalikohtadest jäädud üsna kaugele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles