Kohtla-Järve spordikeskuse projekt on jõudmas ehituskonkursini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wiru spordikeskuse tulevase hoone eskiis.
Wiru spordikeskuse tulevase hoone eskiis. Foto: Põhjarannik

Kohtla-Järve Järve linnaosas on lõppemas uue spordikeskuse projekteerimine ning peagi kuulutatakse ehituseks välja riigihange. Ehitamise kallale on kavas asuda suvel.

Projekteerijate hiljutisel kohtumisel Eesti ujumisliidu esindajate ja klubide juhtidega toodi esile, et Kohtla-Järve jaoks on kahtlemata tegemist väga olulise objektiga, mis võimaldab luua nüüdisaegse spordibaasi nii klubidele kui ka kõikidele linnaelanikele.

"Kahtlemata on tegu mastaapse ja tsentraalse objektiga, kuid paralleelselt käib töö ka teiste linnakeskkonda parandavate projektide kallal, sh uue staadioni, kergliiklusteede ning teiste puhke- ja spordirajatiste ehitamine Põhja rajooni parki," märkis Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin.

Esialgu vaid hoone esimene osa

Projekti kogumaksumus on 15 miljonit eurot. Praeguseks on olemas finantseering 8 miljoni euro ulatuses − osa raha saab linn tõukefondidest, 3 miljonit eurot eraldas valitsus, ülejäänud kulutused kaetakse linnaeelarvest, võttes selleks laenu −, seepärast toimub ehitus etapiviisi. Ning esimesel etapil, mis saab alguse tänavu suvel, ehitatakse bassein ja rajatakse juurdeehitis tenniseväljakute jaoks.

Ehitatav bassein hakkab vastama kõikidele tänapäeva nõuetele. Keskusesse tuleb peale 25 meetri pikkuse 10 rajaga basseini ka lastele mõeldud väike bassein.

Kinniseid tenniseväljakuid pole Kohtla-Järvel seni olnud, uue spordikeskuse valmides aga saab neid olema lausa kolm.

Projekti teisel etapil ehitatakse keskuse see osa, kus hakkavad paiknema korvpallurite ja võrkpallurite harjutamissaalid.

Nimeks Wiru spordikeskus

Uuel keskusel on nimi juba olemas: Wiru spordikeskus. See valiti välja linnavalitsuse korraldatud konkursil, millest võisid osa võtta kõik soovijad.

Valikut Wiru spordikeskuse kasuks selgitas konkursikomisjon sellega, et uus spordikeskus saab olema midagi suuremat kui lihtsalt linna spordirajatis ning see saab olema tähtis kogu piirkonna mastaabis.

Projekteerijad selgitasid projekti tutvustades, et tegemist saab olema karkasshoonega, kus domineerivad liimpuidust ja raudbetoonist konstruktsioonid.

Kavandatav hoone tuleb kumera vormiga ning selle juurde rajatakse tee, mis viib Järveküla teelt mugavalt ja otse loomemaja ja kultuurikeskuse juurde. Spordikeskuse juurde ehitatakse ka kinnine parkla.

Plaani kohaselt peab Kohtla-Järve uus spordiobjekt valmis saama 2020. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles