Trans sai tänavuseks hooajaks meeskonna kokku

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi presidendi Nikolai Burdakovi hinnangul on viimasena meeskonnaga liitunud Eduard Golovljov hea väravavaistuga noor ründaja, kes tahab teha karjääris uue sammu. 
NARVA TRANS
Narva Transi presidendi Nikolai Burdakovi hinnangul on viimasena meeskonnaga liitunud Eduard Golovljov hea väravavaistuga noor ründaja, kes tahab teha karjääris uue sammu. NARVA TRANS Foto: Põhjarannik

Mitu kuud kestnud uute mängijate sõelumine sai Narva Transis läbi ja Ida-Viru parim vutimeeskond on 25. veebruaril algavaks meistriliiga hooajaks paigas. 

Viimasena liitus Narva meeskonnaga varasematel hooaegadel esiliigas Infoneti duublimeeskonna väravalöömismasina kuulsuse pälvinud 21aastane ründaja Eduard Golovljov. Esiliigas on ta 71 mängus  saanud kirja koguni 100 väravat. Infoneti põhikoosseisu jagus talle mänguaega harvemini, ent sealgi on noorel mängumehel eelnevate hooaegadega kogunenud 14 tabamust.

Ta on pidanud 26 kohtumist ka Eesti eri vanuseklassi noortekoondiste eest ja löönud neli väravat.

Tallinnast pärit Golovljov ütles Trans kodulehe vahendusel, et tuli Narva, et teenida siin mänguaega. "Tahan mängida põhikoosseisus ja lüüa väravaid," sõnas ta.

Ferapontovile enam kohta ei jäänud 

Klubi presidendi Nikolai Burdakovi sõnul otsis Trans pikalt ründajaid, kuid on nüüdseks saanud heade eeldustega paari. Pärast aastast vaheaega naasis Narva Peterburi ründaja Dmitri Barkov, kellelt meeskond lootis palju 2016. aastal, kuid kelle hooaja rikkus juba kevadringi mängus saadud raske vigastus. "Ootame, et sel aastal saab temast üks meistriliiga paremaid väravakütte, " sõnas Burdakov, lisades, et loodab palju ka Eduard Golovljovist, kes on tõestanud end väga hea väravavaistuga ründajana, kel on tugev tahtmine teha oma karjääris järgmine samm.

Burdakovi sõnul avaldas viimasel hetkel soovi Transi naasta ka mullu meistriliigas 9 väravat löönud Moskva CSKA noorteakadeemia kooliga Ilja Ferapontov, kelle katsed saada tööd ühes Slovakkia klubis ei ole seni vilja kandnud. "Pidime talle ära ütlema, kuna meil enam vabu kohti ründeliinis ei ole − see rong on selleks korraks läinud," sõnas Burdakov.

Klubi presidendi sõnul võib meeskonnaga liituda veel vaid üks Kameruni kaitsja, kelle vastu on huvi olnud alates eelmisest suvest, kuid kelle viisa küsimus on siiani lahendamata.

Burdakovi sõnul on Trans uute mängijate palkamisel püüdnud võimalikult vähe toetuda agentidele ja usaldada eelkõige neid mängijaid, kellega on klubil varasem kogemus. Nii taasliitus selleks hooajaks meeskonnaga ka Venemaa poolkaitsja Dmitri Prošin, kes lõi 2016. aastal Transi kasuks 14 väravat.

Agendi vahendusel jõudis Narva 25aastane ja 193cm pikkune Bemuda keskkaitsja Dante Leverock. Ent tema Narva toojaks oli lätlane Aleksandr Cekulajevs, kes tegi mängijana Transis suuri tegusid 2012. aastal, lüües meistriliigas koguni 46 väravat. "Kuna meie eelarve on üsnagi piiratud, siis ei saa me meeskonna komplekteerimisel vigu lubada. Teeme koostööd nende agentide ja mängijatega, keda tunneme ja usaldame," sõnas Burdakov.

Oodata on tasavägist hooaega

Trans otsis kaugemalt ka varuväravavahti kogenud Artur Kotenko kõrvale, ent otsustas lõpuks siiski 31aastase Aleksandr Gorbunovi kasuks, kes kuulus esindusmeeskonda üle kümne aasta tagasi. "Võtsime sellise riski. Tema kõrval harjutavad ka mõned päris noored poisid. Väljastpoolt Narvat oli aga võimatu saada siis arvestatavaid väravavahte, kellel tuleb enamik hooajast ilmselt varumeestepingile jääda," tõdes klubi president.

Algav hooaeg peaks Burdakovi hinnangul tulema põnev. "Halliturniiril kogesime, et nii Levadia kui Nõmme Kaljuga võime võrdselt mängida küll. Eeloleval nädalavahetusel proovime jõudu ka Flora vastu," ütles Burdakov, kelle sõnul on Transi sihiks võidelda medalite eest.

Samas ei alahinda ta sugugi ka meistriliiga uustulnukaid ja mulluse hooaja alumise poole meeskondi. "Nendega seisavad meil kindlasti ees päris rasked mängud," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles