Trans pühkis teelt ka Paide

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26aastane bermudalane Dante Leverock on kujunenud sel hooajal üheks Narva Transi võtmemängijaks. Keskkaitses on ta kaotanud väheseid õhuvõitlusi, lisaks on tal juba kirjas ka kolm väravat. 

MATTI KÄMÄRÄ
26aastane bermudalane Dante Leverock on kujunenud sel hooajal üheks Narva Transi võtmemängijaks. Keskkaitses on ta kaotanud väheseid õhuvõitlusi, lisaks on tal juba kirjas ka kolm väravat. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Narva Transi maikuu hiilgav seeria Eesti jalgpalli meistriliigas jätkus teisipäeval Järvamaal, kus alistati Paide linnameeskond 2:0. 

Sel hooajal Narva meeskonnaga liitunud 26aastase Bermuda koondise kaitsja Dante Leverocki sisetunne ütles, et kohtumises Paidega teeb ta skoori, ning ta ei peljanud seda enne kohtumist isegi sotsiaalmeedias kuulutada.

Avavilest polnud kulunud veel viit minutitki, kui pall oli Paide võrgus ja see jõudis sinna just nimelt Leverocki väga täpselt alumisse nurka suunatud pealöögist. Keskkaitsjalt juba kolmas värav sel hooajal.

Üks minut mänguaega, üks puude ja üks värav

Kohtumise teine värav sündis aga siis, kui tiksusid juba mängu lisaminutid. Transi peatreener Adjam Kuzjajev tegi Paide lõpuponnistuste pidurdamiseks taktikalise vahetuse ja saatis Dmitri Barkovi asemel platsile 17aastase värskete jalgadega Arseni Kovaltšuki. Noormees ei jõudnud platsil olla veel minutitki, kui tal õnnestus esimest korda palli puudutada, aga see puude oli just selline, mis tõi tabloole numbrid 2:0 ja kohe järgnes ka kohtumise lõpuvile.

Skoorile vaatamata polnud tegu Transi jaoks sugugi lihtsa võiduga. Adjam Kuzjajev tõdes, et Paide osutas märksa südimat vastupanu kui avaringi kohtumises, mille Trans võitis 1:0. "Nad panid meile tugeva pressi peale ja suutsid ka meie värava all luua päris mitmeid ohtlikke olukordi. Meil vedas, et suutsime oma võimalused paremini ära kasutada," sõnas ta, lisades, et samas jäi Eduard Golovljovil kasutamata kaks väga head skooritegemise võimalust.

Kui võtta arvesse vaid meistriliiga mänge, on Trans teinud maikuus suurepärase seeria. Kuu alguses õnnestus teha 1:1 viik liidrite sekka kuuluva Tallinna Levadiaga. Seejärel on aga järjest võetud neli võitu järjest üldise väravate skooriga 15:1. Neis neljas kohtumises on Trans löönud peaaegu sama palju väravaid kui 11 eelnevas kokku. "Väravaolukordade realiseerimist on meil õnnestunud sellest ajast peale, kui ilmad läksid soojemaks ja saime rohkem suurel väljakul treenida, oluliselt parandada," tõdes Kuzjajev.

Vahetusmeesteks vaid 16-17aastased poisid

Edukale seeriale lisab kaalu, et mitmete vigastuste ja muude põhjuste tõttu on Trans pidanud maikuus hakkama saama väga õhukese koosseisuga.  Vahetusmeeste pingilt on Kuzjajevil olnud  mängu panna  põhiliselt vaid 16-17aastasi poisse.

Ka Paidega toimunud kohtumise eel selgus, et terviseprobleemide tõttu peab kõrvale jääma kogenud kaitsja Igor Ovsjannikov. Hakkama tuli saada ka Vadim Mihhailovita, kel oli vaja samal päeval kõrgkoolis teha eksam, mida polnud võimalik edasi lükata. Vigastustele vaatamata tegid mängu kaasa ründajad Viktor Plotnikov ja Dmitri Barkov.

"Koosseisuga on meil praegu seis väga keeruline," tõdes Kuzjajev. Laupäeval seisab Narvas kell 16 ees kohtumine valitseva meistri Tallinna Floraga, kes on tabelis praegu kolmas. Võidu korral jõuaks Trans talle kannule.

Probleeme süvendab, et kogunenud kaartide tõttu peab Floraga kohtumise vahele jätma Tanel Tamberg. "Tema ja Dante on kujunenud meeskonna kaitseliini liidriteks," sõnas peatreener.

Vaheaja ootus

Kuzjajevi sõnul ootab Trans pikisilmi maailmameistrivõistluste tõttu Eesti meistriliigas tehtavat üle kuu aja kestvat vaheaega, mis algab pärast 12. juunit.  "Oleme mänginud peaaegu kogu senise hooaja ühtede ja samade mängijatega. Kõik nad vajavad puhkust, osa ka aega vigastuste väljaravimiseks," tõdes ta.

Enne hingetõmbeaega seisab ees veel kolm kohtumist. Pärast mängu Floraga tuleb järjest kaks korda kokku minna meistriliiga punase laterna Pärnu Vaprusega, kellelt Trans peab kõrges konkurentsis püsimiseks kuus punkti kätte saama.

Juunis peaksid mitmed vigastuste tõttu rivist välja langenud mängijad meeskonda naasma. Samas loodab Trans palgata ka mõne uue mängija, kelle abil muuta meeskond tugevaks juulis peetavateks eurosarja mängudeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles