Kohtla-Järve noore väravavahi esimene nullimäng meistriliigas

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Merilo. PAIDE LINNAMEESKOND
Rene Merilo. PAIDE LINNAMEESKOND Foto: Põhjarannik

17aastase Kohtla-Järve väravavahi Rene Merilo hiilgav tegutsemine Paide linnameeskonna eest liidrikohta hoidva Nõmme Kalju vastu tõi talle laupäeval elu esimese nullimängu Eesti meistriliigas.  Ühtlasi seadsid Merilo tõrjed küsimärgi alla Nõmme Kalju tiitlivõidu, mis enne seda 0:0 viigiga lõppenud kohtumist käeulatuses oli.

Jalgpalliportaal Soccernet

valis Kohtla-Järve JK Järve kasvandiku ka mängu parimaks ja põhjendas seda nõnda: "17aastane Merilo suutis teha võõrsil hädasti võitu vajava Kalju vastu nullimängu. Märja ilmaga püüdis noor väravavaht kõik pallid, mida oli vaja püüda, ja tõrjus Liliu ohtliku lähilöögi. Pärast kohtumist sai Merilo peatreener Vjatšeslav Zahovaikolt kiita."

VIDEO: Mängu tipphetked

Pääses Paide väravat kaitsma septembris

Merilol avanes võimalus pääseda meistriliigas viiendal kohal oleva Paide linnameeskonna väravasuule tänavu septembris, kui senine põhiväravavaht, itaallane Andrea Liotti, sai raskelt vigastada ja pidi minema põlvemeniski operatsioonile. Paide kutsus JK Järves laenul olnud noormehe tagasi klubisse.

Sel hooajal esiliiga B-tasandil nii Lasnamäe Ajaxi kui Kohtla-Järve JK Järve eest mänginud Merilo pidas meistriliigas esimese kohtumise  22. septembril Narva Transi vastu, kus tal tuli pall võrgust välja võtta viiel korral. Viimastes kohtumistes on Merilo leidnud aga kindluse ja hea koostöö kaitseliiniga. Nii on viimases neljas kohtumises Merilole löödud kokku vaid kolm väravat.

Meistriliiga debüüdi tegi Merilo 2017. aasta kevadel olles siis kõigest 15aastane. Paide 3:2 võidumäng Pärnu Vapruse üle jäi tol hooajal talle  ainsaks kohtumiseks meistriliigas. Tänavusel sügisel on neid tulnud kuus lisaks.

Tänavu septembris kaitses Merilo Eesti U18 koondise väravat 2:2 viigiga lõppenud kohtumises Luksemburgi vastu.

Meistritiitli pärast heitlevas Nõmme Kaljus mängivad kaks Ida-Virumaal pärit jalgpallurit, kaitses ja poolkaitses tegutsev Deniss Tjapkin Jõhvist ja ründaja Aleksandr Volkov Sillamäelt.

JK Järve sai väärtusliku võidu

JK Järve sai esiliiga B-tasandil laupäeval kodustaadionil väärtusliku 4:1 võidu Võru Heliose üle. Aleksandr Ivanjušin lõi kahel korral palli vastaste ja korra ilusa pealöögiga ka oma väravasse. Lisaks tegid skoori ka Sergei Popov ja Raivo Saar.

VIDEO: Vaata mängu väravaid

Kaks vooru enne hooaja lõppu on JK Järve kolmandal kohal. Kui seda kohta õnnestub hoida, seisab ees üleminekumängude seeria, mille võitja saab järgmisel aastal mängida esiliiga A-tasandil, kus mängivad Eestis tugevuselt teise kümne meeskonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles