Rakvere saun ja õppetund serblastelt

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarko Kool on tugeva hüppega kerkinud peaaegu ühele kõrgusele temast 21 cm pikema Valga lätlasest keskmängija Raitis Grafsiga.
Jarko Kool on tugeva hüppega kerkinud peaaegu ühele kõrgusele temast 21 cm pikema Valga lätlasest keskmängija Raitis Grafsiga. Foto: Matti Kämärä

Pärast reedest 57punktilist hävingut Rakvere Tarvasele suutis HITO järgmisel päeval toimunud kodumängus Valga vastu korraks süüdata ka võidulootuse sädeme, mille aga vastase serblastest leegionärid kiiresti kustutasid.

HITO peatreener Priit Sternhof tõdes Rakvere mängu kohta, et klassivahe medalite nimel ja liigasse püsima jäämise pärast heitlevate meeskondade vahel tuli seekord ilmselgelt välja.

Tarvas vajutas pedaali põhja

"Tarvasele oli ilmselt tähtis eelseisvate Balti liiga ja euroliiga mängude jaoks saada head emotsiooni ja selle nad ka said. Meile oli see hooaja esimene välismäng. Saalis oli palju rahvast ja meie mehed lihtsalt ehmatasid ära. Tarvas läks kohe oma teed. Kui ühel veerandil visatakse meile seitse kolmest sisse, siis ei saagi meil mingit võimalust vähegi võrdseks mänguks tekkida," sõnas ta.

Laupäevases mängus jäi HITO küll juba esimesel veerandil 9 punktiga taha, kuid hiljem vahe suuremaks enam ei kärisenud. Pinge püsis mängus ka teisel poolajal, kuid lähemale kui viis punkti Valga HITOt ei lasknud. Seda suuresti tänu kahele serblasest leegionärile Avalicile ja Djordjevicile, kes tõid kahe peale üle poole Valga meeskonna punktidest.

Sternhofi sõnul oli positiivne, et korvi all saadi Valga võimsate mängijatega küllaltki hästi hakkama. Lauavõitlus oli näiteks küllaltki tasavägine - 29:27 Valga kasuks. "Ent niipea kui hakkasime neile järele jõudma, panid Serbia kogenud mängijad oma visked kindlalt sisse," ütles ta.

Vähese trenni viga

HITO kolm esimest mängu on kinnitanud  Sternhofi poolt  enne meistrivõistluste algust väljaöeldud kartust, et ebapiisava ettevalmistuse tõttu kujuneb hooaja alguses meeskonna mängupilt rabedaks. "Ega hullemaks minna ei saa. Usun, et mida rohkem saame koos harjutada, seda rohkem kindlust tuleb," sõnas Sternhof, lisades, et täiskoosseisus on õnnestunud meeskonnal seni teha vaid üks trenn.

Kalender ei võimalda aga treenimisel veel niipea keskenduda. Sel reedel kell 20 võõrustab HITO  kodusaalis mullust meistrit Kalev/Cramot. Järgmisel neljapäeval mängitakse võõrsil Raplaga. "Seejärel tuleb üks mänguvaba  nädalavahetus, kus saame treenimisele keskenduda, ja ehk oleme seejärel mänguks Pärnuga paremini valmis," sõnas Sternhof.

Rakvere Tarvas - HITO 122:65 (30:17, 29:9, 38:17, 25:22)

Tarvase punktid: Leppik ja Kurg 18,  Jenkins 13.

HITO punktid: Trumm 14, Harper 12 (10 lauapalli), Saar 10.

HITO - Valga Maks&Moorits 55:70 (11:20, 12:11, 17:18, 15:21)

HITO punktid: Saar 11, Laur 10, Harper ja Trumm 8.

Valga punktid: Avalic 24, Djordjevic 14, Veski 8.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles