Südi lahing Eesti meistri vastu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedeses mängus pani Jõhvi publiku kõige kõvemat häält tegema Jeff Harper, kes surus palli efektselt Kalev/Cramo korvi.
Reedeses mängus pani Jõhvi publiku kõige kõvemat häält tegema Jeff Harper, kes surus palli efektselt Kalev/Cramo korvi. Foto: Matti Kämärä

Kes oleks uskunud, et  HITO on Eesti tippklubi Kalev/Cramo vastu kolmandal veerandil maas vaid ühe punktiga? Reedel selline mäng Jõhvi spordihallis oli ja küllap annab see vaevarikkalt hooaega alustanud Ida-Viru klubile enesekindlust ka edaspidiseks.

Teisest poolajast oli mängitud juba kuus minutit, kui Markus Laanemets tabas kolmepunktiviske ja tabloole tulid numbrid 46:47.

Meistri pingimeestega võrdsed

Tõsi, tiheda mängude graafikuga Kalev/Cramo treenerid andsid mängus meistriliiga autsaideri vastu põhiviisiku meestele puhkust. Ent ega sellises klubis, kus on koguni kuus võõrmängijat ning kes osaleb ka euroliigas ja idaliigas, saa ka pingimehed kehvad olla. Erinevalt Ida-Viru amatööridest on korvpall nende töö.

Ometigi õnnestus HITO-l esitada nende vastu tasavägine partii. Olles poolaja kaotanud kuue punktiga, üritasid HITO mängijad terve kolmanda veerandi jooksul nimekale vastasele järele jõuda.

Kui asi juba punkt-punkti mänguks hakkas kiskuma ja Kalev/Cramo peatreeneril Alar Varrakul väljaku ääres püsti seistes ainuüksi kõva hääle tegemisest kasu polnud, tõi ta mängu ühe põhimeestest ameeriklase Ty Abbotti. Tema sekkumine tõi meeskondade klassivahe selgelt esile. 15 minutiga viskas see tagamängija 21 punkti ja keeras mängu otsustavalt tugevama kasuks.

HITO üritas veel neljanda veerandi keskpaigani mängu põnevana hoida. Ent kui ühe minuti jooksul pidid viienda vea tõttu lahkuma platsilt mõlemad keskmängijad Edvard Trumm ja Jeff Harper, oli vastupanu lõplikult murtud.

Sellest hoolimata pakkus HITO tänavuse hooaja parimas mängus hulganisti ilusaid hetki. Joosep-Jalmar Saar tegi südikaid läbimurdeid korvi alla. Need lõppesid kas korviga või peatasid vastased ta vea hinnaga. Meeskonna parimana kogunes Saare arvele lõpuks 17 punkti. HITO ainus välisjõud ameeriklane Jeff Harper kontrollis lauavõitlust oma korvi all, jagas ilusaid sööte ja äratas  Jõhvi muidu tuimavõitu publiku, kui surus efektselt palli Kalev/Cramo korvi. Julgelt sekkus mängu 18aastane Urmet Roosimägi.

USAst võib tulla 213 cm pikk

Teades, et HITO-l oli enne seda mängu õnnestunud teha vaid üks ühistrenn, tuleb naljaga pooleks pähe küsimus, mida nad veel pärast teist või kolmandatki trenni suudavad.

Klubi president Raul Rõõmus oli pahane, et mängude graafikus oli järjest mitu reedest mängu. "See päev on meile ainus võimalus ühise trenni jaoks, kuna mängijad on mööda Eestit laiali. Korvpalliliit teadis seda, aga ikka pandi meile reedeks mängud," oli Rõõmus nördinud.

Tema sõnul peaks HITO mäng lähinädalatel paranema ja sel neljapäeval loodetakse Raplas anda lahing ka sealse TYCO vastu, kellelt eelmisel hooajal üks võit kätte saadi.

Rõõmus peab plaani tuua meeskonda juurde veel üks ameeriklane. Tegu on 213 cm pika keskmängijaga. "Tahame sel nädalal temast täpsemat ülevaadet saada," ütles ta, lisades, et kui peatreener Priit Sternhofiga jõutakse arusaamisele, et tegu on piisavate oskustega mängijaga, siis tahetakse ta veel oktoobris Eestisse tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles