Tiit Sokk: HITO peabki iga päevaga paremaks minema

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates jaanuarist HITOga liitunud ameeriklane Joe Prophet on kahes viimases mängus olnud meeskonna  suurim skooritegija. Kohtumises TTÜga ei tabanud ta aga kahjuks lõpusekunditel tehtud kaugviset, mis võinuks seisu viigistada.
Alates jaanuarist HITOga liitunud ameeriklane Joe Prophet on kahes viimases mängus olnud meeskonna suurim skooritegija. Kohtumises TTÜga ei tabanud ta aga kahjuks lõpusekunditel tehtud kaugviset, mis võinuks seisu viigistada. Foto: Matti Kämärä

HITO korvpallimeeskond oli laupäeval lähedal hooaja esimesele võidule, kuid jäi siiski tasavägises mängus nelja punktiga alla Souli olümpiavõitja Tiit Soku juhendatavale Tallinna TTÜ meeskonnale.

Kohtumise kulminatsioonihetk saabus 15 sekundit enne kohtumise lõppu, kui HITO oli kolme punktiga taga ja sai minna viimasele rünnakule. Meeskonnaga hiljuti liitunud ameeriklasest tagamängija Joe Prophet oli eelmisel rünnakul tabanud raskest olukorrast kaugviske, mis vähendas kaotusseisu kolmele punktile. Neli sekundit enne kohtumise lõppu saatis ta taas palli kolmepunktijoone tagant teele, ent seekord ei puudutanud see isegi korvirõngast.

Üks paremaid mänge

HITO peatreener Priit Sternhof tõdes, et viimane rünnakulahendus polnud Prophetil kõige parem, kuna talle tuli mitu vastasmängijat peale ja viske asemel võinuks sööta äärtele, kus olid vabaks jäänud mängijad. "Aga kuna ta oli just enne ühe hullu kolmesega meid mängu tagasi toonud, siis ju ta oli enesekindel, et suudab seda veel kord teha," rääkis ta.

Sternhof nõustus, et laupäevane kohtumine oli üks HITO paremaid mänge sel hooajal, seda enam, et vastaseks oli meistrisarjas praegu kolmandal kohal olev meeskond. "Oleme mitmetes kohtumistes enam-vähem korralikult mänginud kolm veerandit.  Aga selliseid mänge, kus oleme  kõik 40 minutit konkurentsis püsinud, on olnud  peale seekordse veel vaid  üks  Pärnuga," meenutas Sternhof detsembri alguses Jõhvis toimunud mängu, mis kaotati samuti nelja punktiga.

Suurem osa HITO ja TTÜ vahelisest mängust kulges tasavägiselt. Esimese poolaja lõpus seisul 30:30 sai TTÜ 10 punkti järjest, kuid HITO ei tunnistanud end veel lööduks. Terve teine poolaeg rassiti kõvasti kaitses ja püüti kaotusseisu vähendada.

Ülekaal korvi all sai määravaks

"Pinget oli selles mängus lõpuni!" tõdes pärast kohtumist Tiit Sokk, kes veel pikalt pärast seda, kui kõik mängijad olid riietusruumi läinud, saalis mänguprotokolli uuris.

Kahes eelnevas selle hooaja mängus oli TTÜ HITO märksa kergema vaevaga üle mänginud, vastavalt 23 ja 25 punktiga. "HITO-l on noored poisid ja nad peavadki iga päevaga paremaks minema ja nad lähevadki," tunnustas Sokk, kes on ka Eesti rahvuskoondise peatreener, Ida-Viru mängijaid.

"See väike poiss [16aastane Siim-Markus Post, kes mängib HITOs detsembrist mängujuhi kohal] jättis üsna hea mulje. Väga tublilt mängis oma koha välja - Sander Saarele [sellest hooajast Rakvere Tarvasega liitunud HITO eelmise hooaja mängujuht] on asendaja leitud.  Korvi all olime täna veel natuke paremad ja see vahe lõpuks  saatuslikuks saigi," ütles Sokk, kes lisas, et Joe Prophet lisab HITO mängule teravust juurde.

Ka Sternhof tõdes, et kaotuse peamine põhjus oli allajäämine lauavõitluses. "Kui laseme  vastasel 20 ründelauda võtta, siis on  meiesugusel võistkonnal väga raske võita," sõnas ta.

Reedel mängis HITO Tallinnas sealse Kaleviga ja kaotas kindlalt 54:84. HITO parim skooritegija oli seegi kord Prophet 21 punktiga.  Sternhofi sõnul läks mäng kohe algusest käest ja üldine pilt oli tervikuna õnnetu. "Ei teagi, kas põhjus oli jahedavõitu hallis või milleski muus," oli ta nõutu.

HITO - TTÜ 69:73 (19:21, 15:23, 17:16, 18:13)

HITO punktid: Prophet 18, Saar 16, Laur 14 (3 rs), Trumm 12.

TTÜ punktid: Keedus 17 (9 lp, 4 rs), Arnold 15, Raadik 11 (10 lp).

Visketabavus: HITO 37,9 % - TTÜ 41,6 %.

Lauavõitlus: HITO 35 - TTÜ 46.

Pallikaotused: HITO 13 - TTÜ 7.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles