Naaberlinnade vutiklubid pakkusid põnevuslahingu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kalevile päästis viigipunkti Daniil Ratnikov (nr 10), kes viis minutit enne lõpuvilet Transi kaitsjate vahelt osavalt läbi triblas ja palli väravasse lõi.
Sillamäe Kalevile päästis viigipunkti Daniil Ratnikov (nr 10), kes viis minutit enne lõpuvilet Transi kaitsjate vahelt osavalt läbi triblas ja palli väravasse lõi. Foto: Matti Kämärä

Sillamäe Kalev alustas tänavust esimest kohtumist naaberlinna Narva Transi vastu favoriidina, ent võis lõpuvile järel tunda heameelt ka viigipunkti kättesaamise üle. 

"Uh, oli see alles mäng," polnud Sillamäe Kalevi peatreener Sergei Ratnikov veel veerand tundi pärast lõpuvile kõlamistki tasavägise mängu pingest vabanenud.

Justkui triller

Eelmisel aastal võitis Kalev Transi kõigis neljas meistrisarja kohtumises, kuid ükski neist ei tulnud kergelt. Ka laupäevane mäng Sillamäel oli äärmiselt võitluslik ja trilleri sugemetega.

Esimesel poolajal oli küll Kalev aktiivsem, kuid väga tõsist ohtu Narva Transi väravale, mida kaitses esimest korda eelmisel hooajal Rumeenia liigas mänginud Sergei Lepmets, tekitada ei õnnestunud.

Kohtumise kõige dramaatilisem hetk oli 69. minutil, kui Transi kiirrünnaku peatamiseks tõmbas Kalevi keskkaitsja Mindaugas Bagužis väravavahiga silmitsi pääsenud vastaste ründaja trahvikastis maha.

Mängu peakohtunik Eiko Saar näitas esmalt käega penaltimärgi suunas ja tõmbas siis taskust välja punase kaardi. Sillamäe fännidel ei jäänud üle muud kui oma frustratsiooni valjusti ja mitte kõige ilusamate sõnadega välja elada. Transi kaitsja Roman Nesterovski penalti löömisel ei eksinud.

Favoriidi seisus olnud Kalev oli hetkega olukorras, kus 20 minutit enne kohtumise lõppu ähvardas kaotus, ja lisaks oli platsil ka üks mängija vähem. Sellest hoolimata tekitati uut teravust, kuigi rünnakul riske võttes tekkisid mitmed ohtlikud olukorrad ka oma värava all.

Peatreeneri poeg päästis

Kergendusohe käis üle Sillamäe staadioni viis minutit enne mängu lõppu. Maksim Paponov andis söödu vasakule äärele, kus Daniil Ratnikovi osav triblamine ajas Transi kaitsjad nii segadusse, et üks neist lendas värava ees. Sel hetkel lõi Ratnikov peale ja võrk Lepmetsa selja taga sahises.

"Sain hea söödu ja jooksin õigel hetkel ette. Kaitsja komistas. Sel hetkel nägin, et tekib võimalus peale lüüa, ja löök õnnestus," rääkis Ratnikov värava sünnist. "Tegelikult meil vedas, et kümnekesi jäädes viigi kätte saime. Oleksime pidanud juba varem väravad ära lööma. Võimalusi meil oli."

Daniil Ratnikov on löönud värava kõigis neljas selle hooaja mängus ja tõusnud oma meeskonna suurimaks väravakütiks.

Kalevi peatreener Sergei Ratnikov oli samuti oma poja sooritusega rahul. "Paponovilt tuli ilus pass ja Danka [Daniil] lahendas olukorra rahulikult ära. Puhas töövärav," märkis ta.

Sergei Ratnikov tunnistas, et meeskonnal on probleeme keskvälja kontrollimisega. "Alguses tegid meie omad korralikku pressingut ja kõik klappis. Kuid kui kiiret väravat ei tulnud, siis hakkas vist koduväljaku võidukohustus pärssima. Keskväljal andsime initsiatiivi ära ja hakkasime seal ka üha sagedamini palli kaotama. Samal põhjusel tuli kiirrünnakust meile ka see õnnetu pennal," rääkis ta.

Peatreener tõdes, et hetkel ei ole Kalevil väärilist asendajat eelmisel hooajal kaitsva poolkaitsja kohal mänginud Martin Vungile. "Enamik meie poolkaitsjaid on ründaja tüüpi," sõnas ta.

Trans on tugevam kui mullu

Samas tunnustas Ratnikov vastasmeeskonda ja tõdes, et tänavuse hooaja Trans on märksa tugevam kui eelmisel aastal. "Narvaga saab kõigil meeskondadel sel aastal raske olema. Nad on palju paremini komplekteeritud. Nad on leidnud Lätist endale väga hea poolkaitsja Mišinsi, kes jagab tarku sööte. See on mängumees! Väravavaht Lepmets on samuti heal tasemel. Meie vastu näitasid nad väga head organiseeritud mängu," sõnas ta.

Sellest hooajast on Narva Transiga liitunud poolkaitsja Siim Tenno, kes on ühe hooaja mänginud Tšehhi liigas ja kolmel korral esindanud ka Eesti täiskasvanute koondist.

"Võit oli lähedal," tõdes Tenno. "Meil oli võimalus ka 2:0 ette minna, aga seda kahjuks ei juhtunud. Kokkuvõttes võime siiski selle mänguga rahule jääda, sest Sillamäe ei ole kerge vastane kellelegi."

23aastane Tartust pärit Tenno, kel sel hooajal juba ka kaks väravat kirjas, kinnitab, et on keelebarjäärile vaatamata Narva Transiga hästi kohanenud. "Vene keelt ma kahjuks eriti ei oska, kuid eks ma õpin vaikselt. Meil on meeskonnas ka kutid, kes räägivad eesti keelt. Mind on siin väga hästi vastu võetud ja aidatakse igas asjas, kui vaja," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles