Sillamäe Kalev kerkis meistrisarja liidriks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lokomotivi poolkaitsja Preche Amour Florian Mboungou (nr 5) oli enamiku mängust nagu takjas Sillamäe suurimal väravakütil Daniil Ratnikovil küljes. Kui Ratnikov siiski lõpuks oma värava ära lõi, paiskas ta emotsiooni pealt välja ka kõik, mis ta Kongo jalgpalluri mängustiilist arvab, ja teenis selle eest kohtunikult platsilt eemaldamise.
Lokomotivi poolkaitsja Preche Amour Florian Mboungou (nr 5) oli enamiku mängust nagu takjas Sillamäe suurimal väravakütil Daniil Ratnikovil küljes. Kui Ratnikov siiski lõpuks oma värava ära lõi, paiskas ta emotsiooni pealt välja ka kõik, mis ta Kongo jalgpalluri mängustiilist arvab, ja teenis selle eest kohtunikult platsilt eemaldamise. Foto: Matti Kämärä

Sillamäe Kalev alistas laupäeval Ahtmes Jõhvi Lokomotivi ja tõusis Eesti meistrisarja liidriks, kuid nende tänavuse hooaja parim väravalööja Daniil Ratnikov peab vastase solvamise eest järgmise mängu vahele jätma.

Meistriliigas esimesel ja viimasel kohal oleva kahe Ida-Viru meeskonna omavahelise mängu kõige tulisem hetk tekkis teise poolaja 54. minutil.

Toores või jõuline mäng?

Lokomotivi värava lähistel end vabaks jooksnud Daniil Ratnikov suunas palli efektselt peaga lati alla. Ent enne, kui pall väljaku keskelt taas lahti mängiti, näitas mängu peakohtunik Toomas Nõmmiste Ratnikovile esmalt kollast ja seejärel kohe ka punast kaarti.

Nii publiku seas staadionil kui kohtumisest otseülekannet teinud Postimehe kommentaatorite seas valitses mitmeid minuteid segadus. Kas värav luges või mitte ja miks Ratnikov väljakult ära saadeti? Värav luges ja seisuks sai 2:0, ent kõigis sel hooajal senipeetud viies mängus värava löönud Ratnikovi ilus seeria nüüd katkeb, sest järgmist kohtumist Tartu Tammekaga peab ta platsi servast jälgima.

Väljakult minema sammunud Ratnikov tunnistas Põhjarannikule, et sai kohtunikult kaardi Lokomotivi eest mänginud Kongo jalgpalluri Mboungou solvamise eest. "Ta mängis väga toorelt. Pidevalt oli mul kätega kinni ja tagus vastu jalgu. Kui olin värava ära löönud, läksin ja ütlesin talle, et ta mängiks jalgpalli, mitte ei kakleks," rääkis Ratnikov, kes oli pahane, et kogu Lokomotivi meeskond üritas oma puudulikke mängijaoskusi korvata toore mänguga.

Jõhvi Lokomotivi peatreener Viktor Nesterenko polnud Ratnikovi etteheidetega absoluutselt nõus. "Mida ta siis ootas? Et me laseme neil vabalt meie kaitsealas liikuda ja väravaid lüüa? Muidugi mängisime me kaitses jõuliselt, aga nii mängitakse igal pool," ütles Nesterenko, leides, et kohtunik tegutses õigesti, kui emotsioonid valla päästnud Ratnikovi platsilt ära saatis.

Sillamäe Kalev domineeris mängu avaminutist peale ja esimesel poolajal õnnestus harva Lokomotivil palli üle keskjoone saada. Ent esimest väravat tuli oodata 36 minutit. Kalevi ukrainlasest ründaja Jaroslav Kvassov jäeti penaltimärgi juures täiesti vabaks ja ta tulistas temani jõudnud palli otse õhust väravanurka.

Daniil Ratnikovi sõnul oli väga hea, et esimese poolaja lõpus õnnestus Kalevil pall väravasse saada. "Meil oli väga palju häid momente, aga ei suutnud kuidagi sisse lüüa. Hakkasime närveerima ja rünnakute lõpetamisest ei saanud nii kuidagi asja. Pärast väravat rahunesime ja teisel poolajal olime märksa kindlamad," sõnas ta.

Pärast Ratnikovi eemaldamist võis eeldada, et nüüd hakkab ka Lokomotiv rohkem ründama. Ent hoopis Kalev suutis kiiresti kolmandagi värava lüüa. Mullu Venemaa kõrgliiga klubisse Groznõi Terek kuulunud Stanislav Murihhin lõi Sillamäe Kalevi eest oma esimese värava, kui tal õnnestus peaga lükata väravasse Maksim Paponovi trahvilöögist antud pall.

Auvärava lõi ka Lokomotiv. Andrei Jõgi peatas 82. minutil osavalt trahvikasti joonel õhust tulnud palli ja virutas selle Kalevi väravasse.

Lokomotiv alles kujuneb

Viktor Nesterenko sõnul oli see värav väga tähtis meeskonna enesekindluse seisukohast. "Me peame näitama, et suudame peale kaitsetöö ka väravaid lüüa. Meil on keskväljal palju noori ja väheste kogemustega poisse. Nad vajavad aega, et kohaneda meistriliiga tasemega," tõdes ta.

Vaatamata sellele, et Lokomotiv on kaotanud kõik viis mängu ja on turniiritabelis viimane, on Nesterenko optimistlik. "Ma räägin poistele, et ärge praegu üldse tabelisse vaadake. Meile on tähtis olla igas järgmises mängus natuke paremad kui eelmises. Küll siis hakkavad ükskord ka punktid tulema," sõnas ta, lisades, et meeskonna põhikoosseis on alles kujunemisjärgus ja lisaks on mitmed põhimehed ka vigastuste tõttu rivist väljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles