HITO pakkus hooaja lõpuks kodupublikule põneva lahingu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HITO suurimaks punktikogujaks tõusnud Joseph Prophetit püüavad peatada TÜ/Rocki mängijad Joosep Toome ja Tanel Kurbas.
HITO suurimaks punktikogujaks tõusnud Joseph Prophetit püüavad peatada TÜ/Rocki mängijad Joosep Toome ja Tanel Kurbas. Foto: Matti Kämärä

HITO kaotas küll mõlemad nädalavahetusel toimunud Eesti meistriliiga viimased kodumängud, kuid vähemasti Tallinna Kalevi vastu oli lahing tasavägine ja põnev kuni viimaste minutiteni. 

HITO võis loota, et viimastel nädalatel väga tiheda mängude koormusega Tartu TÜ/Rock ei saada Jõhvis platsile oma parimaid mängumehi ega vajuta kohe esimestest minutitest pedaali põhja.

Rocki vastu võimalust ei tekkinud

Esimene ootus läks täide, sest Eesti koondise üks põhimehi Janar Talts, tartlaste raudvara Valmo Kriisa ja tänavu väga hea hooaja teinud leedukast keskmängija Vilmantas Dilys jäidki kogu kohtumise ajaks varumeeste pingile. Ent TÜ/Rock tõestas, et neil on tänavu väga ühtlane koosseis ja neil meestel, kes tavaliselt pisut vähem mänguaega saavad, polnud HITO suhtes vähimatki halastust.

Juba esimese poolajaga olid HITO-le visatud 66 punkti ja TÜ/Rock juhtis 29 punktiga. Teisel poolajal rauges ka tartlaste ind ja mäng tüüriti lõpuvileni skooriga 105:80.

HITO parimana tõid Joseph Prophet 26 ja Edvard Trumm 17 punkti.

Põnev mäng kuni lõpuni

Pühapäevane mäng meistrisarjas kuuendal kohal oleva Tallinna Kalevi vastu oli hoopis teisest puust. Punkt punkti mängus jagus nii emotsioone, higi kui verd. Kiirabibrigaadi abi vajas Kalevi tagamängija Tony Liivak, kes sai korvialuses võitluses hoobi näkku.

Kolmandal veerandil pääses HITO nelja punktiga juhtima, ent siis hakkas Kalev rakendama üle välja pressingut ja pööras mängu käigu jälle enda kasuks. Viimane veerand algas pealinna klubi 3punktilises eduseisus. Kolm minutit enne lõppu kasvas edu juba 11 punktile, kuid HITO ei olnud veel murtud.

Kalevi ameeriklasest jõuline ääremängija Asenso Ampim sai rünnakul neljanda vea, mida ta hästi tunnistada ei tahtnud. Vaidlus kohtunikega tõi talle kaasa ka tehnilise vea ja platsilt lahkumise. HITO kasutas avanenud võimalust 6:0 vahespurdiga ja poolteist minutit enne lõppu oli vahe taas vaid kolm punkti. Kuid lõpp kuulus Kalevile ja HITO pidi leppima 87:97 kaotusega.

Tunnustus Metstakilt

"Lõpus mängisime ise oma võimalused maha," tõdes HITO selle hooaja üks paremaid mängumehi Siim Laur.  "Me ei leidnud viimasel neljal-viiel minutil rünnakutel õigeid lahendusi. Panime järjest rünnakutel mööda ja see andis vastastele ka eksimisruumi."

Peatreener Kalle Klandorfi puudumisel Tallinna Kalevit Jõhvis juhendanud Eesti koondise legendaarne keskmängija Margus Metstak tunnustas HITOt hea mängu eest. "Päris keeruliseks tegi HITO meie elu. Vaatamata sellele, et neil oli eile mäng Rockiga, ei paistnud see täna kusagilt välja. Meile olid nad täna väga ebameeldivad vastased," rääkis ta.

Metstak kiitis HITO kannatlikku mängu. "Nad otsisid pingsalt oma skooritegemise võimalusi ja enamasti ka leidsid selle. See on hästi kokkumänginud meeskond. Tänu neile sai meie võistkond väga rikkaliku mängukogemuse," tunnistas ta.

Siim Lauri hinnangul läks HITO mäng hooaja jooksul paremaks. "Alguses muudkui otsisime ja otsisime oma mängu. Hooaja teises pooles õnnestus rohkem koos trenne teha ja hakkaski paremini minema. Päris suurt osa on mänginud ka uuest aastast meiega liitunud võõrmängija Joseph Prophet, kellega oleme saanud mängu päris hästi klappima," arutles ta.

Prophet oli ka pühapäevases mängus HITO suurim punktitooja 30 silmaga. Seejuures tabas ta teenitud 13 vabaviskest 12. Siim Laur tõi seekord 18 punkti.

Viimaste resultatiivsete mängudega kerkis Prophet kogu meistriliiga parimaks korvikütiks keskmiselt 18,36 punktiga mängus. Siim Laur on samas arvestuses 14,96 punktiga kolmandal kohal.

Tahaks jääda meistriliigasse

Sel neljapäeval peab HITO meistriliiga põhiturniiri viimase mängu Raplas sealse TYCOga. Sõltumata selle tulemusest, peab Ida-Viru meeskond meistriliiga kõlblikkuse tõestamiseks võitma üleminekumängudel esiliiga parimat võistkonda, kes selgub alles aprilli lõpus.

Siim Laur loodab, et vaatamata ligikaudu kuuajalisele mängupausile, ei kaota meeskond head tekkinud hoogu. "Enamik meist mängib sel ajal Ida-Viru meistrivõistluste mänge, osa ka Tallinna kossuliigas. Igaühel tuleb iseendaga rohkem individuaalselt tegeleda sel ajal, mil võistkonna trenne on vähem," ütles Laur, lisades, et kui võimalus tekib, tahaks HITO ka järgmisel aastal meistriliigas mängida. "Hea, et saime kevadel ka mõned võidud kätte, seepärast ei saa tänavust hooaega päris kehvaks pidada."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles