HITO loobub meistriliigast

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõppenud hooaja HITO parim mängija Siim Laur on liitumas Rakvere Tarvasega.
Lõppenud hooaja HITO parim mängija Siim Laur on liitumas Rakvere Tarvasega. Foto: Matti Kämärä

Ida-Viru korvpallihuvilised eeloleval hooajal Eesti tippklubisid Jõhvis enam mängimas ei näe, sest kohalik HITO loobus mängijate puudumise tõttu meistriliigas osalemisest. 

HITO jäi eelmisel hooajal vaid kahe võiduga põhiturniiril viimaseks ja kaotas ka üleminekumängudel esiliiga võitnud Kohilale. Sellele vaatamata võinuks klubi taotleda eriluba meistriliigas jätkamiseks. Kevadel arvasid nii HITO president Raul Rõõmus kui peatreener Priit Sternhof, et maakonna korvpalli huvides oleks, kui meeskond saaks meistriliigas jätkata.

Nüüd, juulis, kui on alanud meeskondade komplekteerimine, loobus Rõõmus sellest plaanist ja registreeris HITO hoopis teise liigasse. Sealgi hakkavad mängima põhiliselt 1997. aastal sündinud noormehed.

Laur läheb Tarvasesse

Põhjus, miks meistriliigast taandutakse, on Rõõmuse sõnul väga lihtne: pole, kellega mängida. Eelmisel suvel lahkus HITOst meistriliiga pronksimeeskonda Rakvere Tarvasesse mängujuht Sander Saare. Nüüd on sama teed minemas ka eelmise hooaja HITO parim mängija Siim Laur, kes viskas mängus keskmiselt 14,7 punkti ja võttis 4,3 lauapalli. Skooritegijate pingereas oli Laur meistriliiga parim Eesti korvpallur.

"Andres Sõber [Tarvase peatreener] kutsus teda. Ma ei näe vähimatki põhjust teda kinni hoida. Las ta kasutab seda võimalust," sõnas Rõõmus.

Andres Sõber kinnitas eile Põhjarannikule, et on hea viskekäe ja teravate läbimurreteta tuntud Lauriga põhimõtteliselt kokku leppinud. Milline roll Lauril Tarvases kujuneb, ei tahtnud Sõber eile veel rääkida. "Las ta saab kõigepealt lõplikult meie meheks," ütles ta, lisades, et nii nagu paljudes teistes Eesti klubides, on ka Tarvase järgmise hooaja koosseisu osas veel väga palju lahtisi otsi. Praeguse seisuga peaks Sõbra sõnul Tarvasesse jääma ka Sander Saare.

Oluline tegur, mis klubide kaardid segi löönud, on maksuameti seisukoht, et maksuvabade stipendiumide asemel tuleb sportlastele hakata maksma palka koos kõigi maksudega, mis suurendaks märgatavalt kõigi klubide kulusid.

Üks viimaste hooaegade HITO põhitegijaid, keskmängija Edvard Trumm on Rõõmuse sõnul aktiivsest korvpallist loobunud, kuna töö tegemist ja sel tasemel korvpalli mängimist pole tal võimalik enam kokku viia.

Ilma jääb HITO ka noorest mängujuhist Siim-Markus Postist, kes õpib Audentese spordigümnaasiumis ja nende võistkond hakkab uuest hooajast ise mängima meistriliigas.

Keskendub noortetööle

Rõõmuse sõnul raskendab meeskonna kooshoidmist ja vajalike ühistreeningute jaoks aja leidmist see, et ka enamik ülejäänud lõppenud hooaja mängijatest õpib või töötab väljaspool Ida-Virumaad.

Ta tunnistas, et lootis meeskonnalt meistriliigas veidi enamat. "Paraku andis Sander Saare lahkumine eelmisel aastal tunda rohkem kui arvasime. Meie rahakott on väike, sponsorid ligi ei jookse ja tugevaid mängijaid mujalt me juurde haarata ei suuda. Kohaliku publiku huvi jäi samuti loodetust väiksemaks," sõnas Rõõmus.

"Üks tsükkel on läbi saanud. Oleme panustanud nendesse poistesse päris palju. Nad on tulnud Eesti noortemeistriks ja võitnud medaleid EYBLis [Euroopa noorteliiga]. Täiskasvanute võistkonnaga jätkamiseks ma praegu võimalust ja mõtet ei näe. Keskendume uute noorte kasvatamisele," sõnas Rõõmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles