Lokomotiv astus kuristiku servalt sammukese eemale

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel Lokomotiviga liitunud Aleksandr Nikulin avas ülitähtsas kohtumises skoori.
Suvel Lokomotiviga liitunud Aleksandr Nikulin avas ülitähtsas kohtumises skoori. Foto: ALEKSANDR KOMŠIN/sportiv.ee

Jõhvi Lokomotiv tegi laupäeval võõrsil skooriga 5:0 pihuks ja põrmuks lähikonkurendi Tallinna Kalevi ja pääses esimest korda sel hooajal tabeli viimaselt realt.

Meistrisarjas 12 punktiga kahel viimasel kohal olnud meeskondade omavaheline mõõduvõtt oli hooaja lõpusirgel õigupoolest ellujäämismäng. Kaotus tähendanuks suure tõenäosusega viimaseks jäämist ja meistriliigast väljalangemist, sest viimase viie vooru jooksul oleks ettepoole tõusmine vähetõenäoline.

Täielik domineerimine

Lokomotivi kasuks rääkis augustis ja septembris saavutatud hea hoog, mida hakkasid lõpuks kroonima ka teenitud punktid. Kalev oli seevastu kaotanud järjest 13 viimast mängu. Ja kaotas ka 14nda.

Eesti rahvatantsupidude pühamus  Kalevi staadionil toimunud pallilahingus pani Lokomotiv juba esimesel poolajal oma paremuse maksma. Skoori avas 24. minutil kiirrünnakust suvel meeskonnaga liitunud Aleksandr Nikulin. Kümme minutit hiljem lõi iluvärava Andrei Jõgi, kes suunas pehme, kuid täpse löögiga 15 meetrilt palli vastase värava ülanurka.

Teisel poolajal murdis Lokomotiv rivaali täielikult. Skoori tegid Aleksandr Zahharenkov, teist korda Aleksandr Nikulin ja ühel korral läks pall oma väravasse Kalevi mängijast Edwin Stüfist.

Tähelepanuväärne, et Lokomotiv suutis domineerida kohtumisel isegi kümnekesi üheteistkümne vastu mängides, kuna 72. minutil pidas  kohtunik Zahharenkov tegutsemist lubamatult tooreks ja näitas talle punast kaarti.

Selle võiduga pääses Lokomotiv esimest korda sel hooajal meistrisarjas punase laterna kohalt ning omab Kalevi ees 3punktilist edu. Tallinna Kalevi peatreener Sergei Zamogilnõi tunnistas pärast mängu Soccernetile, et šansse liigasse püsimajäämiseks peaaegu enam pole.

Lokomotivi väljavaated meistriliigasse jääda on muutunud paremaks kui kunagi varem sel hooajal. Teoreetiliselt oleks võimalik püüda veel ka kaheksandat kohta, mis päästaks üleminekumängude pidamisest ja tagaks kindlalt koha meistriliigas. Selleks tuleb aga järele jõuda seitse punkti eespool olevale Tartu Tammekale. Uue lähirivaaliga minnakse omavahel kokku 25. oktoobril Jõhvis. Ent peale selle kohtumise võitmise on vaja noppida punkte ka teistest mängudest.

Sillamäe oli Narvaga hädas

Ääretult raske oleks  seda teha eeloleval laupäeval Sillamäel, kui kohtutakse sealse Kaleviga. Tänavuse hooaja parim klubi ise ei tohi  medalikohta jahtides loovutada enam ühtegi punkti.

Et meeskond ei ole praegu nii võimsas hoos kui augustis, näitas laupäevane kohtumine Narvas sealse Transiga. Kolm punkti tulid Sillamäel väga raskelt ja suuresti tänu õnnele.

Kaartide tõttu pidi Sillamäe hakkama saama kolme põhimängijata: puudusid keskvälja mootor Daniil Ratnikov ning kaitsjad Aleksandr Volodin ja Mindaugas Bagužis. Sillamäe rünnakutes puudus tavapärane lennukus ning teisel poolajal õnnestus Transi noortel ründajatel mitme terava löögiga vastast nõelata.

Sillamäe küpsetas oma poolehoidjate närve pikalt, sest viik tähendanuks ka pronksimõtetele kriipsu pealetõmbamist. "Päästeingliks" osutus seekord Transi 18aastane väravavaht Nikita Tokaitšuk. Käis juba 86. minut, kui Kalevi kapten äärekaitsja Andrei Sidorenkov oli trahvikasti lähistel seljaga värava poole, keeras ootamatult ringi ja saatis palli kõrge kaarega väravaesise poole. Ilmselt sööduna mõeldud pall ei jõudnud küll ühegi oma meeskonna ründajani, kuid lupsas väravavaht Tokaitšuki käte vahel üle joone.

Et kolmandal kohal olev Nõmme Kalju tuli samal päeval toime Tallinna Flora 2:0 alistamisega, lahutab Kalevit pronksikohast endiselt viis punkti.

Kaks viimast mängu lõpuminutitel kaotanud Narva Transil on laupäeval kodus ees tähtis mäng Paidega, kelle alistamine võimaldaks tõusta tabelis kuuendaks.

TABELISEIS VIIS VOORU ENNE HOOAJA LÕPPU

1. Tallinna Levadia 72

2. Tallinna Flora 70

3. Nõmme Kalju 69

4. Sillamäe Kalev 64

5. Tallinna Infonet 54

6. Paide linnameeskond 28

7. Narva Trans 27

8. Tartu Tammeka 22

9. Jõhvi Lokomotiv 15

10. Tallinna Kalev 12

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles