Sander Saare liitub Rapla meeskonnaga

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvase särgis mängis Sander Saare alates eelmise aasta suvest ja võitis ka Eesti meistrivõistlustel pronksmedali. Tänavu jagus aga kogenud tagamängijate kõrval talle mänguminuteid napilt.
Tarvase särgis mängis Sander Saare alates eelmise aasta suvest ja võitis ka Eesti meistrivõistlustel pronksmedali. Tänavu jagus aga kogenud tagamängijate kõrval talle mänguminuteid napilt. Foto: Matti Kämärä

Ida-Viru viimaste aastate parim korvpallur Sander Saare lahkub Rakvere Tarvasest ja liitub teise meistriliiga klubi Rapla Tycoga, mille peatreener on Aivar Kuusmaa. 

"Ületulekuga seoses on üksikasjad vaja veel lõpuni vormistada, aga põhimõtteliselt olen juba Rapla mängija," ütles 20aastane Sander Saare, kes tegi eile hommikul oma uues klubis kaasa ka esimese üldfüüsilise trenni.

Tähtede kõrval jäi mänguaeg napiks

2013. aasta suvel Ida-Viru meeskonnast HITO Rakvere Tarvasesse liikunud Saare tõdes, et seekordse klubivahetuse algatas ta ise. "Palusin oma agendil otsida klubi, kus ma saaksin rohkem mängida. Vähene mänguaeg on ainus põhjus, miks tahtsin Rakverest ära minna," lausus ta.

Rakvere Tarvase peatreener Andres Sõber rääkis 2013. aasta suvel Põhjarannikule, et Saare tulek Rakveresse sündis vastastikusest huvist. "Sander on tore poiss, tal on head eeldused mängujuhina, aga ka suurepärane viskekäsi," rääkis Sõber ja lisas, et kuigi meeskonnas on mitmeid tugevaid tagamängijaid, ei tasu tal mänguminutite pärast muretseda, kuna mitmes liigas osaleval Tarvasel on mänge kõvasti.

Eelmine hooaeg läks 184 cm pikkusel Saarel aga seljavigastuse nahka ja mängukõlblikuks sai ta alles hooaja teises pooles. Meistriliigas osales ta siiski 29 mängus, kus ta sai platsile keskmiselt 16 minutiks ja viskas 4,3 punkti.

Tänavu on tervis korras olnud, ent mänguaega on jagunud talle märksa vähem kui mullu. Seitsmes meistriliiga kohtumises teenis ta Andres Sõbralt keskmiselt veidi enam kui kaheksa mänguminutit. Saare võimalused ahenesid, kui Tarvasega ühinesid järgemööda Eesti koondise mängujuht Sten-Timmu Sokk ja ameeriklasest tagamängija Brandys Raley-Ross.

"Sellises olukorras oli paratamatu, et treener on usaldanud rohkem kogenud mängijaid," sõnas Saare.

Andres Sõber ütles eile Virumaa Teatajale, et tervitab Saare mõtet Raplasse minna. "Meil on kõvad poisid ees ja talle on raske mänguminuteid leida. Ma sellega pead ei vaeva. Pigem olgu meeskonnas jube hea vend, keda teised ka tahavad ja kes hästi mänguaega saab, kui selline variant, et head poisid pingil istuvad," rääkis Sõber.

Kasulik kogemus

Loodetust väiksemale mänguajale vaatamata ei pea Sander Saare ligemale poolteise aasta pikkust perioodi Rakvere Tarvases raisatud ajaks. "Kõigil noortel mängijatel tuleb mingil ajal leppida sellega, et väga palju platsile ei saa. Kuid Rakvere meeskonnas sain treenida koos väga heade mängijatega. Nendelt õpitu on väärt kogemus, millega edasi minna," sõnas Saare, pidades silmas eelkõige Sten-Timmu Sokku ja eelmisel hooajal Tarvases mänginud Leedu koondisega Euroopa meistriks tulnud Giedrius Gustast.

Eesti legendaarse tagamängija Aivar Kuusmaa juhendatav Rapla Tyco alustas tänavust hooaega suurepäraselt ja kerkis vahepeal põhiturniiril teiseks. Kuid nüüd on meeskond viie võidu ja nelja kaotusega langenud kuuendaks. Viimaste kaotuste üks põhjusi on olnud ka mitme mängija kaotused. Lätlasest ääremängija Kristers Zeidaks jäi vahele kanepi tarvitamisega ja eemaldati meeskonnast. Tagamängija Martin Paasoja aga oli sunnitud minema põlveoperatsioonile ja peab tegema vähemalt kolme kuu pikkuse mängupausi.

Rapla meeskonna mänedžer Jaak Karp ütles, et Sander Saare tulek peaks koosseisu probleeme leevendama. "Tean Sandrit aastaid, veel nendest aegadest, kui Rapla noored poisid HITOga madistasid. Ta on selline kindel mängija. Ega tema tüüpi mängujuhte, kes meistriliiga tasemel välja veaksid, Eesti korvpallurite  seas väga palju valida olegi," sõnas ta.

Karbi sõnul on Saare peamine roll anda puhkust Rapla põhimängujuhile Rait-Riivo Laanele. "Ei ole mõeldav, et üks mees igas kohtumises 35-38 minutit platsil on. Mängida peaks Saare saama kindlasti rohkem kui Rakveres," arvas Karp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles