Kalatalu pidi kliimapoliitika tõttu lõpetama forellikasvatuse (2)

Ilja Smirnov
Copy
Nii nägi Eesti soojuselektrijaama kõrval soojas kanalis tegutsenud kalamajand välja oma parematel aastatel. See foto on tehtud 2008. aastal, mil kala kasvatas seal OÜ Störfisch. Hiljem vahetas selle ettevõtte välja Joala Fish, ent nendegi aeg seal on nüüdseks läbi saanud.
Nii nägi Eesti soojuselektrijaama kõrval soojas kanalis tegutsenud kalamajand välja oma parematel aastatel. See foto on tehtud 2008. aastal, mil kala kasvatas seal OÜ Störfisch. Hiljem vahetas selle ettevõtte välja Joala Fish, ent nendegi aeg seal on nüüdseks läbi saanud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva regiooni forelli ja tuuraga varustanud Joala Fishi kalafarm oli sunnitud oma tegevuse lõpetama. Suurt rolli mängis seejuures kliimapoliitika: kallinenud saastekvootide tõttu vähenenud elektritootmise tagajärjel muutus vesi elektrijaama äravoolukanalis senisest külmemaks ning head kala seal kasvatada enam ei saanuks.

Viimane kalapartii saadeti Joala Fishi kalatalust teele paar nädalat tagasi. Praeguseks on kõik sealsed töötajad koondatud ning ärimees Alexander Mogutov valmistub nüüd üksinda talu territooriumi ja kalamajandit rendileandjale üle andma.

Rendileandjaks on Narva elektrijaamad, mille naabruses kalamajand aastakümneid tegutses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles