Tanel Rauk teenis kaks EMi punkti

Põhjarannik
Copy
Nagu pöidla asendist näha, Tanel Rauk oma sooritusega rahule ei jäänud. Küll aga sai selgeks, et arenemiseks tuleb pigem tippkonkurentsis kaotada kui kodustel väikevõistlustel esikohti vormistada.
Nagu pöidla asendist näha, Tanel Rauk oma sooritusega rahule ei jäänud. Küll aga sai selgeks, et arenemiseks tuleb pigem tippkonkurentsis kaotada kui kodustel väikevõistlustel esikohti vormistada. Foto: Argo Keerme

Laupäeval ja teisipäeval Lätis Euroopa meistrivõistluste etappidel klassis MX Open võistelnud Tanel Rauk lõpetas ühe sõidu neljast punktikohal.

Kahes sõidus jäi Rauk napilt punktikohalt välja ja eilses viimases sõidus tuli kukkumise tõttu katkestada. "Läksime sinna ennekõike kogemusi omandama ning tippkonkurentsis Taneli tugevaid ja nõrku kohti välja selgitama, et noor sõitja saaks teada, millele senisest rohkem tähelepanu pöörata," ütles mehaanikuna kaasas olnud Argo Keerme Jõhvi motoklubist.

"Kuna sõidan Eestis palju kestuskrossi, siis füüsiline pool peavalu ei valmistanud ja laupäevases põrgupalavuses andis see eelise," ütles Tanel Rauk.

Küll aga jäi puudu kiirusest. "Eestis võisteldes on konkurents väike ja eesotsas sõites pingutad ennekõike niipalju, et tagant sind keegi ei ohustaks. Hullu pole mõtet panna ja seetõttu katkestada. EMi tase aga nõuab sellest mugavustsoonist välja tulekut," märkis Rauk.

"Nägime, et rohkem tuleb keskenduda kõrgetasemelistele võistlustele, kus kodumaal Eesti enda tipud kaasa löövad, ja püüda nende tempoga kaasa minna. Samuti osaleda välisvõistlustel, kus konkurents on karmim. Tulla väikesel võistlusel starti favoriidina ja see ka ära vormistada − see pärsib praegu lihtsalt arengut," rääkis Argo Keerme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles