Iisaku meeskonnaga liitus Ameerika korvpallur

Erik Gamzejev
Copy
Malik Pugh kolis Ameerikast Iisakusse, et saada siin paremaks mängijaks ja kohaneda Euroopa korvpalliga.
Malik Pugh kolis Ameerikast Iisakusse, et saada siin paremaks mängijaks ja kohaneda Euroopa korvpalliga. Foto: Facebook

Eesti korvpalli teises liigas mängiva Reinar Halliku korvpallikooli ja Iisaku gümnaasiumi ühendmeeskonnaga liitus 24aastane Ameerika korvpallur Malik Pugh. 

185 cm pikkune Tennessee osariigist pärit Pugh käis Iisaku eest esimest korda platsil reedel mängus Jõgeva VSK/Tartu Ülikooli vastu. Ameeriklase vistatud 20 punkti ei päästnud siiski Iisakut 70:81 kaotusest. Mäng läks käest avaveerandil, mille lõppedes jäi Iisaku taha 17 punktiga. 

Kuigi platsil rassisid korvpallikooli noorte kõrval üle 30 minuti ka selle eestvedaja Reinar Hallik ja vigastusest tingitud pika pausi järel taas mänginud treener Andrus Lehismets, ei õnnestunud vahet enam tasa teha. 

Hallik usub siiski, et Iisaku meeskond muutub järgmistes mängudes paremaks. Ta märkis, et ameeriklasel andis tunda, et vahetult enne mängu oli ta pärast Eestisse saabumist kaks nädalat karantiinis ning Euroopa korvpalliga harjumine nõuab aega. "Ka Lehismetsal oli see esimene mäng pärast aastapikkust pausi," märkis ta. 

Malik Pugh jõudis Halliku sõnul Iisakusse  tema korvpallikoolis mitmel korral treeningutsükleid läbi viinud Ameerika treeneri Tremaine Daltoni soovitusel. "Tema huvi on areneda ja kohaneda Euroopa korvpalliga, et leida korvpallurina tööd. Meie teda ei palganud, vaid anname pigem võimaluse trenni teha. Samas sellise tööka ja hea tehnikaga Ameerika korvpallikooliga mehe osalemine meie treeningutel ja mängudes peaks andma palju juurde meie noortele," rääkis Hallik, mil moel ameeriklane tema korvpallikooliga liitus. 

Kui Halliku korvpallikoolil on teises liigas veel võiduarve avamata, siis mullu esiliigas mänginud HITO/Karjamaa on olnud mõlemas tänavuse hooaja mängus võidukas. Reedel sai HITO/Karjamaa võõrsil 83:76 jagu Võrumaast, kuigi avapoolaja lõpuks oldi 9 punktiga taga. 

Idavirulaste kasuks viskas Aivar Grüning 24 punkti ja võttis 12 lauapalli. Vanameister Edvard Trumm lisas 17 punkt ja 15 lauapalli. 

Kolmas Ida-Viru meeskond teises liigas Alutaguse on hooaega alustanud ühe võidu ja kolme kaotusega. Eelmisel nädalal tuli kodusaalis napp 86:90 kaotus vastu võtta Keilalt. Alutaguse parimana viskas Einar Grüning 24 punkti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles