Eneli Jefimova võitis juunioride EMil juba teise medali

Erik Gamzejev
Copy
Eneli Jefimova ja tema treeneri Henry Heina koostöö tõi Euroopa juunioride meistrivõistlustelt kolm medalit.
Eneli Jefimova ja tema treeneri Henry Heina koostöö tõi Euroopa juunioride meistrivõistlustelt kolm medalit. Foto: Eesti Ujumisliit

14aastane Sillamäelt pärit Eneli Jefimova võitis reede õhtul juunioride Euroopa meistrivõistlustel juba teise medali tulles 200 meetri rinnuliujumises hõbedale.

Roomas toimuvatel tiitlivõistlustel oli Jefimova 200 meetri distantsil finaalis 50 meetrit enne finišit kolmas, kuid suutis viimasel basseinisirgel mööduda venelanna Jelena Bogomolovast ja tõusta teiseks. Tema aeg oli 2.28.01. Ülekaalukalt kuldmedali võitnud prantslanna Justine Delmas oli üle kahe sekundi kiirem. 

Kolmapäeval võitis Jefimova 50 meetri rinnuliujumises pronksmedali ajaga 30,91. Tänavu mais püstitatud isiklikust ja Eesti rekordist jäi Jefimoval puudu vaid 0,08 sekundit. Poolfinaalis oli ta aeg paremuselt neljas.

Mõlemal alal oli Jefimova kõigist finalistidest noorim.

Jefimova võib Roomas võita veel kolmandagi medali. Laupäeval stardib Jefimova oma eeldatavalt kõige tugevamal alal, 100 meetri rinnuliujumises, milles ta jõudis maikuus kaheksa parema hulka täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel.

Individuaaldistantside kõrval osales Eneli Jefimova koos Laura-Liis Valdmaa, Artur Tobleri ja Erik Lihhatsiga Eesti juunioride rekordi püstitamisel 4x100 meetri kombineeritud segateateujumises: 4.01,90.

Sillamäel ujumisega tegelema hakanud Jefimova on harjutanud paar viimast aastat Tallinnas Kalevi ujumiskooli treeneri Henry Heina juhendamisel. Ta on Ida-Virumaa sportlastest ainus, kes teenis õiguse osaleda Tokyo olümpiamängudel. Jefimova täitis 100 meetri rinnuliujumises olümpianormi tänavu aprillis Stockholmis toimunud võistlustel. Maikuus Budapestis peetud täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel üllatas ta samal alal kaheksanda kohaga.

Euroopa meistrivõistlustel püstitatud uue Eesti rekordiga 1.06,47 on Jefimova maailma hooaja edetabelis 100 meetri rinnuliujumises 20. kohal. Sel alal toimuvad Tokio olümpial eelujumised 25. juulil. Lisaks peaks ta osalema ka 50 meetri ja 200 meetri rinnuliujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles