Sisevete festival startis korraga Peipsil ja Võrtsjärvel

Põhjarannik
Copy
Vasknarva sadamas oli festivali jaoks laialt ruumi nii vees kui kaldal.
Vasknarva sadamas oli festivali jaoks laialt ruumi nii vees kui kaldal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmapäeval avati Vasknarvas esimene sisevete festival, mis kasvas välja viis aastat järjest toimunud Peipsi järvefestivalist.

Festivali korraldaja Kadi Ploom ütles, et seekord katsetatakse, kuidas õnnestub sisevetel ühist festivali teha.

"Laienesime Emajõele ja Võrtsjärvele ega saanud enam Peipsi järvefestivali nime all edasi minna," on nimemuutus tema sõnul festivali külastajate arvu mõnevõrra vähendanud, sest uue nimega ei osata üritust lihtsalt üles leida.

Ilm on olnud suurepärane ja tegevused seni plaani järgi kulgenud.

Peipsi järvefestival alustas kõigil viiel aastal Vasknarvast. Ka esimese sisevete festivali üks alguspunkt oli Vasknarva − aga hoopis teistsugune Vasknarva, värskelt avatud sadamaala.

"Linnuse juures olime alati ruumiga kitsikuses, ei saanud end kuidagi ära mahutatud, sel aastal oli ruumi väga palju, peaaegu et liigagi palju," võrdles Ploom.

Kümnel päeval Võrtsjärvel, Emajõel ja Peipsi järvel toimuv sisevete festival on ettevalmistus suure järvistu festivaliks 2024. aastal, kui Tartu on Euroopa kultuuripealinn.

Nii Peipsilt kui Võrtsjärvelt võeti kurss Tartu suunas, et laupäeval seal kokku saada ja vägev veepidu maha pidada. Edasi suundutakse üheskoos lõpp-peatusse Räpinasse.

Järgmistel aastatel proovitakse uut festivali teismoodi kulgema panna, näiteks alustatakse hoopis Räpinast ja Peipsi osa lõpetatakse Vasknarvas.

"Välja ei jää Vasknarva festivalist ka tulevikus mitte mingil juhul, see on nii eriline koht maailma ääre peal," kinnitas Ploom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles