16aastane Kohtla-Järve koolitüdruk läheneb kaugushüppes Eesti tippudele

Põhjarannik
Copy
Anna Panenko püstitas sisehallis kaugushüppes isikliku rekordi 6.22, mis on parem ka tema mullu õues hüpatud parimast tulemusest.
Anna Panenko püstitas sisehallis kaugushüppes isikliku rekordi 6.22, mis on parem ka tema mullu õues hüpatud parimast tulemusest. Foto: Marko Mumm / EKJL

16aastane Kohtla-Järve koolitüdruk Anna Panenko võitis Eesti noorte talvistel meistrivõistlustel kuni 18aastaste arvestuses nii kaugus- kui ka kolmikhüppes tulemustega, mis andnuks esikoha ka vanemates vanuseklassides.

Kaugushüppes lendas Panenko 6,22 meetri kaugusele, parandades veebruari alguses Ahtme spordihallis püstitatud isiklikku rekordit nelja sentimeetri võrra. See on nüüdsest tema absoluutne isiklik rekord, sest õues on tema parim hüpe kandnud seni 6,21 meetri kaugusele.

Uue rekordi klassi näitab see, et treener Aleksandr Hvorõhhi noorest õpilasest on läbi aegade sisehallis kaugust rohkem hüpanud vaid 14 Eesti naist. Tänavusel sisehooajal on see Eestis teine tulemus. Seitse sentimeetrit rohkem on suutnud hüpata vaid Lishanna Ilves.

Kuni 18aastaste seas on läbi aegade Panenkost rohkem hüpanud varem vaid Anu Kaljurand, kes jõudis 17aastasena maailmaklassi, hüpates 6.61.

Kolmikhüppe võitis Anna Panenko Eesti noorte meistrivõistlustel tulemusega 12.96, mis on ligilähedane tema isikliku rekordiga 13,04 meetrit.

Hvorõhhi teine kasvandik, mullu juunioride EMil pronksi võitnud Jõhvi gümnaasiumi õpilane Viktor Morozov võitis U20 klassis Eesti meistritiitli kolmikhüppes tulemusega 15.11. Kaugushüppes pälvis ta tulemusega 6.82 teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles