Viktor Morozov tuli uue rekordiga Eesti täiskasvanute meistriks

Erik Gamzejev
Copy
Viktor Morozov parandas isiklikku rekordit 15 sentimeetriga.
Viktor Morozov parandas isiklikku rekordit 15 sentimeetriga. Foto: Marko Mumm / EKJL

Jõhvi gümnaasiumi õpilane Viktor Morozov võitis isikliku rekordiga 15.53 Eesti täiskasvanute sisekergejõustiku meistrivõistlustel kolmikhüppes esikoha.

17aastane Morozov parandas jaanuari keskel Ahtmes püstitatud isiklikku rekordit 15 sentimeetriga. See on ka tema absoluutne pikim ametlik hüpe, sest välitingimustes on tema senine parim protokollikõlblik hüpe 15.46. Ta on kandunud kolme hüppega ka 16.14 meetrini, aga seda lubatust tugevama taganttuulega. Eesti kõigi aegade edetabelis kerkis Morozov uue isikliku rekordiga 16. kohale.

Eesti sisemeistrivõistlustel väljus Morozov võitjana tasavägisest duellist kolmikhüppe olümpiavõitja Jaak Uudmäe poja Jaak Joonas Uudmäega, kes kaotas talle vaid kaheksa sentimeetriga.

Kaks hõbemedalit sai täiskasvanute talvistel meistrivõistlustel kaela alles 16aastane Kohtla-Järve kooliõpilane Anna Panenko. Kaugust hüppas ta 6.09 ja kolmikut 12.86. Mõlemad tulemused jäävad vaid pisut alla tema isiklikule rekordile.

Nii Morozov kui ka Panenko treenivad klubis Atleetika Aleksandr Hvorõhhi juhendamisel.

Aasta alguses kõvasti oma isiklikke rekordeid keskmaajooksus parandanud Jõhvi vene põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Deniss Šalkauskas sai talvistel meistrivõistlustel hõbemedali nii 800 kui ka 1500 meetri jooksus. Ajad 1.52,26 ja 3.55,83 on küll pisut nõrgemad aasta alguse jooksudest, kuid oma jälje vormile jättis vahepeal põetud koroonaviirus.

800 meetri jooksus tuli Eesti sisemeistriks Ida-Virumaa juurtega Deniss Salmijanov, kes esindab praegu Tartu Kalevit. Tema võiduaeg 1.51.78 on aga sedavõrd tugevast puust, et läbi aegade on sisehallis seda maad kiiremini suutnud joosta vaid seitse meest.

Ida-Virumaale tuli esikoht ka naiste 3000 meetri käimises, kus ajaga 15.45,04 võitjaks tulnud Maria Ivanovale Sillamäe Kalevist pakkusid konkurentsi vaid kolm rivaali, kes kõik olid Ida-Virumaalt. Teise koha sai Polina Simonenko Kohtla-Järve Atleetikast ja kolmanda alles paar kuud tagasi 15aastaseks saanud Alina Demidovitš Sillamäe Kalevist.

Meeste 5000 meetri käimises said Sillamäe Kalevi esindajad Artur Djatšuk ja Ivan Titov vastavalt teise ja kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles