Everestile jäid pronksmedalid sel hooajal kättesaamatuks

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve Everestile jäi sel hooajal Ida-Viru parima klubina Eesti meistrisarjas neljas koht.
Kohtla-Järve Everestile jäi sel hooajal Ida-Viru parima klubina Eesti meistrisarjas neljas koht. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve Everest kaotas Eesti meistrivõistlustel pronksimängus Tallinna Pantritele 1:2 ja peab sel hooajal leppima neljanda kohaga.

Värskelt remonditud Kohtla-Järve jäähallis toimunud mängus läks Everest teise kolmandiku alguses Andrei Rozinko viskest juhtima. Kuid Pantritelt tuli kiiresti kaks vastuväravat ja sellise skooriga see medalimäng Everesti tugevatele ponnistustele vaatamata ka lõppes.

Kohtla-Järve meeskonna survest annab kinnitust, et Pantrite väravavaht Villem-Henrik Koitmaa tegi mängus 58 tõrjet, Everesti värvavat kaitsnud Maksim Klimenko 41 tõrjet.

Kuigi medalid jäid kättesaamatuks, pakkus Everest oma tänavuse koosseisuga, kus pooled mängijad olid Venemaa leegionärid, Eesti meistrivõistluste parematele tugevat konkurentsi. Põhiturniir lõpetati kolmanda kohaga, poolfinaalis jäädi mängudega 1:2 napilt alla Eesti meistrisarjale värvi lisanud Läti klubile Riia Kurbads.

Seitsme meeskonna osalusel toimunud Eesti meistrisarjas oli Everest edukaim Ida-Viru klubi. Narva PSK oli tänavu kuues ja Kohtla-Järve Viru Sputnik seitsmes.

Everesti eestvedaja Aleksandr Smetanin loodab, et nüüd, mil pärast jäähalli remonti paranevad Kohtla-Järvel harjutamisvõimalused, sulanduvad ka kohalikud noored tugevamalt põhimeeskonda ja välismängijaid ei ole järgmisel hooajal enam nii palju vaja värvata.

Praegu on Kohtla-Järvel treeninglaagris Eesti täiskasvanute koondis, kes valmistub aprilli lõpus Poolas algavaks maailmameistrivõistluste I divisjoni B-grupi turniiriks. 30 koondisekandidaadi seas on Everesti 21aastane ründaja Andrei Rozinko.

Samuti on koondises kaks Narvast pärit sportlast: Rootsi klubis mängiv Aleksei Sibirtsev ja Soome klubis mängiv Artjom Anufrijev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles