Narva kaalub lasteaia ja jalgpallihalli ehituseks laenu võtmist

Ilja Smirnov
Copy
ARHITEKTUURIBÜROO KOLM PLUSS ÜKS
ARHITEKTUURIBÜROO KOLM PLUSS ÜKS Foto: Narva Kraavi tänava hariduslinnaku eskiisprojekt. Linnaku ühe osana on kavandatud ka uus lasteaed, mille ehitus on Narva praeguste võimude lähiaja prioriteete.

Narva linna tänavuse eelarve laenukoormus on suhteliselt madal. See võimaldab linnavõimudel järgmiseks aastaks uusi investeerimisprojekte kavandada ja nende elluviimiseks uut pangalaenu taotleda.

Linnapea Katri Raik rõhutas, et ehkki Narvas elluviidavad projektid on praeguseks kallinenud ning volikogu oli maikuus sunnitud neile raha juurde andma, on linnaeelarve laenukoormus siiski endiselt võrdlemisi madal − 51 protsenti selle mahust. "Kui võrrelda teiste Ida-Virumaa suurte omavalitsustega, siis Kohtla-Järvel ja Jõhvis on see üle seitsmekümne protsendi," sõnas ta.

"See näitab, et meie eelarve on konservatiivne ja meil on võimalik mõningate väga oluliste objektide tarvis veel laenu võtta. Mõistagi maksame samal ajal teisi laene tagasi, nii et see on väga positiivne osa meie eelarvest," märkis linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles