Anna Panenko pääses juunioride EMil nii kolmikhüppes kui kaugushüppes finaali

Erik Gamzejev
Copy
16aastane Anna Panenko on tõestanud, et kuulub omaealiste Euroopa paremikku nii kolmik- kui ka kaugushüppes.
16aastane Anna Panenko on tõestanud, et kuulub omaealiste Euroopa paremikku nii kolmik- kui ka kaugushüppes. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

16aastane kohtlajärvelanna Anna Panenko sai Iisraelis toimuvatel juunioride U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel kolmikhüppes 9. koha ja kindlustas finaalikoha ka kaugushüppes.

Aleksandr Hvorõhhi juhendamisel klubis Atleetika treeniv Panenko jäi kolmikhüppes kolme katsega väga napilt välja esimese kaheksa seast, kes said medaliheitluses teha veel kolm katset.

Panenko kaks esimest katset Jeruusalemma staadionil ebaõnnestusid. Esimese astus ta üle ja teisel tuli vaid 11.62. Kolmandal katsel tegi ta oma pikima hüppe tänavusel välishooajal 12.65. Sama pikk hüpe oli kirjas ka leedulanna Aureija Beniušytel, kel oli aga paremuselt teine katse pikem kui Panenkol ja nii sai tema viimasena veel kolm katset tulemuse parandamiseks. Kuuendast kohast lahutas Panenkot võistluse lõpuks vaid kolm sentimeetrit.

Euroopa meistriks tuli võimsa hüppega 13.72 prantslanna Clemence Rougier. Pronksmedali võiduks piisas aga tulemusest 13.04, mis on vaid kolm sentimeetrit rohkem kui Anna Panenko mullu püstitatud isiklik rekord.

Kui kolmikhüppe finaalis jäi Panenko ülinapilt kaheksa parema seast välja, siis kolmapäeval kell 8 hommikul alanud kaugushüppe eelvõistlusel pöördus õnn näoga tema poole. Panenko sai pärast kaht üleastutud katset viimasel võimalusel kirja 5.84 ja see tulemus viis ta viimasena neljapäeval toimuvale finaalvõistlusele. Kolm sentimeetrit lühemast hüppest poleks piisanud.

Neljapäeval toimuvas finaalis võib Panenko hea õnnestumise korral saada hea koha, sest osalejate tase on ühtlane ja eelvõistlusel ületas vaid üks konkurentidest tema isikliku rekordi 6,21.

Enne 21. juunil toimunud Jõhvi kergejõustikuõhtut rääkis Panenko, et on sel kevadel taastumas vigastusest ja pole seni veel oma parimat vormi saavutanud, kuid liigub selle poole.

Ida-Virumaa noortest kergejõustiklastest on neljapäeval võistlustules ka Sillamäe Kalevit esindav Maria Ivanova, kes stardib 5000 meetri käimises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles