Ida-Viru noorte jalgpallimeeskonna võidupõud kestis üle saja päeva

Põhjarannik
Copy
Treener Erik Šteinbergi hoolealused FC Alliance'ist said laupäeval lõpuks esimese võidu pärast 10. juunit.
Treener Erik Šteinbergi hoolealused FC Alliance'ist said laupäeval lõpuks esimese võidu pärast 10. juunit. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Põhiliselt alla 20aastastest mängijatest koosnev Ida-Viru Alliance'i jalgpallimeeskond, kes polnud võidurõõmu tunda saanud juba üle kolme ja poole kuu, alistas laupäeval Eesti esiliigas Tabasalu meeskonna 4:2.

Kiviõlis toimunud mängus viis Vadim Velikanov juba 2. minutil Ida-Viru meeskonna juhtima, kuid Tabasalult tuli kiiresti kaks väravat vastu. 30. minutil viigistas Raivo Saar seisu ja 60. minutil viis Mihhail Orlov Alliance'i juhtima. Augustis Ida-Viru meeskonnaga liitunud 25aastane brasiillane Paolo de Oliveira poolt 69. minutil löödud värav tegi lõppseisuks 4:2.

Viimati võitis Alliance rohkem kui sada päeva tagasi 10. juunil, kui alistati 1:0 Tallinna Legion. Sellele järgnes kümme kaotust järjest ja üle-eelmises voorus tehtud 1:1 viik Legioniga.

Alliance'i peatreener Erik Šteinberg lootis hooaja alguses, et meeskond, kus lõviosa moodustavad üle viie aasta koos mänginud noored jalgpallurid, on sel aastal esiliigas konkurentsivõimelisem kui mullu, mil väljalangemisest õnnestus pääseda tänu üleminekumängude seeria võidule, sest mängijad on aasta võrra vanemaks ja ka tugevamaks saanud. Praegune tabeliseis seda soovi ei kinnita.

Alliance on kogunud vaid kümme punkti, mis annab esiliigas viimase, kümnenda koha. Kaheksandal kohal oleval Paide U21 linnameeskonnal on juba 13 punkti rohkem. Küll aga on reaalne üheksandal kohal oleva Tallinna Legioni kinnipüüdmine, sest vahe on vaid viis punkti. Üheksas koht annaks taas võimaluse pääseda esiliigast väljalangemisest edu korral üleminekumängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles